Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong ADO Den Haag - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle heeft voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. Maandagavond trad het team aan tegen Jong ADO Den Haag in het Kyocera stadion te Den Haag. Het wist de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken.

De formatie van trainer/coach Gert Peter de Gunst was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Door het ver naar voren spelen van Jong PEC Zwolle, wist het beloftenteam uit Den Haag niet uit de verdediging te komen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Zwollenaren dan ook op voorsprong. Na een afgeslagen hoekschop, kreeg Aleksandar Bjelica de bal voor zijn voeten en schoot de bal prachtig in het doel (0-1). Direct na het doelpunt ging Jong PEC Zwolle op jacht naar de tweede treffer. Twee schoten van Eli Babalj werden goed gekeerd door doelman Robert Swinkels. Naarmate de eerste helft vorderde, wist Jong ADO Den Haag de druk te omzeilen. Het kreeg dan ook de kans op de gelijkmaker. Na een goede actie van Mathias Gehrt, wist hij Aleksandr Iakovenko te bereiken. Hij had de bal voor het inschieten, maar gleed uit waardoor de bal over de achterlijn verdween. In de 31  minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap, die van richting veranderde waardoor Xander Houtkoop de 1-1 op zijn naam kreeg.  

De Blauwvingers leken na rust niet van slag, want in de 54  minuut was de eerste kans meteen raak. Door een fout in de verdediging van Jong ADO Den Haag onderschepte Babalj de bal en liet het net bollen (1-2). In de 68  minuut kwam Jong PEC Zwolle met een man meer op het veld te staan. Mitchel de Vlugt kreeg een rode kaart voor een vermeende slaande beweging. Toch wist de thuisploeg in de 83  minuut alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Houtkoop legde wederom aan voor een vrije trap en zette ook deze om in een doelpunt (2-2).

Nadat Mitchell Schet in de 88  minuut ook met rood van het veld moest vanwege een slaande beweging, wist de uitploeg optimaal te profiteren van de twee man meer situatie. Na een afstandsschot van Bjelica, die doelman Swinkels niet klem had, tikte Wouter Marinus de 2-3 binnen. Hierdoor ging Jong PEC Zwolle alsnog met drie dure punten naar huis.

Wedstrijdstatistieken: 
Jong ADO Den Haag – Jong PEC Zwolle 2-3 (1-1) 
Scheidsrechter: Stijn Berben

Opstellingen: 
Jong ADO Den Haag:  Zwinkels, Ebuehi, Merencia, Smith (‘62 Groos), Fecunda, Jansen, Gehrt, Hevel (‘70 Van Veen), Iakovenko (’46 De Vlugt), Schet, Houtkoop

Jong PEC Zwolle:  De Jong, Pereira, Lam, Bjelica, IJzerman (’76 Nury), Ehizibue (‘76 Patricio), Rasevic (‘76 Tekay), Dekker, Mennega, Marinus, Babalj

Gele kaarten: 
Karel IJzerman, Aleksandar Bjelica (PEC Zwolle)

Rode kaarten: 
Mitchel de Vlugt, Mitchell Schet (ADO Den Haag)