Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong ADO Den Haag

Maandagavond speelde het beloftenelftal van PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Om 18.30 uur werd op het veld van het IJsseldelta stadion afgetrapt.

Snel na de aftrap ontstaat gelijk al een kans voor de Zwollenaren via Onur Tekay die de bal veroverd op het middenveld. Zijn schot wordt echter gekeerd door de Haagse doelman. De ploeg van trainer Gert Peter de Gunst blijft daarna met aanvallend voetbal druk zetten op de bezoekers. Sabir Achefay ziet zijn kans op de openingstreffer schoon, maar zijn schot gaat net naast de paal. Dan creëren de Hagenezen een grote kans, maar de aanval blijkt geen partij voor de goed keepende Boy de Jong. Door scherp handelen voorkomt hij de 0-1. Dan breekt de twaalfde minuut aan. Achefay is uit op revanche en slalomt prachtig door de verdediging van Jong ADO Den Haag. Hij rondt beheerst af en schiet de mooie openingstreffer tegen de touwen. De Hagenezen willen het er niet bij laten zitten en zoeken tevens de weg naar een doelpunt. Toch lijken de Blauwvingers de wedstrijd beter onder controle te hebben. Achefay staat op scherp en krijgt een kans op de 2-0, maar het leer spat uiteen op de lat. Dan besluit Kevin Mennega een poging op het doel te doen. De Haagse doelman weigert de bal echter langs hem heen te laten vliegen. Met een minimale voorsprong voor de Zwollenaren worden de kleedkamers opgezocht.

Ook in de tweede helft laat het Zwolse beloftenteam zien de overhand te hebben. Gelijk na rust krijgen de Zwollenaren een penalty toegewezen die koelbloedig wordt verzilverd door Dimitrios Ferfelis: 2-0. Na een mooie steekpass vanaf het middenveld komt Mennega uit voor de Haagse doelman, maar deze ligt goed in de weg. Vanaf de zestigste minuut ontstaat een rustig spelbeeld ondanks het feit dat beide ploegen de aanval blijven opzoeken. Twintig minuten later beginnen de Hagenezen meer druk te zetten. Karel IJzerman blokkeert een schot van de tegenpartij in het zestienmetergebied en doelman De Jong weet zijn ploeg nog tweemaal te redden. Vlak voor tijd komt het bezoekende elftal toch nog tot scoren vanuit een afvallende bal: 2-1. De druk van Jong ADO Den Haag blijkt zijn vruchten af te werpen, maar een gelijkspel is het te laat. Jong PEC Zwolle sluit de laatste wedstrijd voor de winterstop af met een mooie 2-1 overwinning op eigen bodem. Op 19 januari staat de eerstvolgende wedstrijd van de ploeg op het programma. Dan wordt er afgetrapt in en tegen Dordrecht.

Wedstrijdstatistieken 
Jong PEC Zwolle – Jong ADO Den Haag 2-1 (1-0) 
Scheidsrechter: dhr. Bax

Opstellingen 
Jong PEC Zwolle  : De Jong, Blackson, Mennega, Edge, Dekker (’77. Bruintjes), Buitenhuis, Ehizibue (’63. Kroes), Achefay, IJzerman, Ferfelis en Tekay (’70. Lourenco). 
Jong ADO Den Haag  : Coremans, David, Ebuehi, Groos (’63. Van Roon), Fecunda; Weissenberg, Merencia, Hevel, Calor, Van der Heijden en Owobowale (’53. Van Veen).

Scoreverloop 
’12. Achefay 1-0 
’49. Ferfelis 2-0 
’90. Van Roon 2-1 
7&newsItem=5799