Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong ADO Den Haag

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond een gevoelige thuisnederlaag geleden. In het IJsseldelta stadion moest het in Jong ADO Den Haag haar meerdere erkennen. De bezoekers uit de Hofstad bleken uiterst effectief en stapten met een simpele 0-3 zege van het veld.

Jong PEC Zwolle begint heel behoorlijk aan het treffen met de ploeg uit Zuid-Holland. Met Theodor Vogelsang op het middenveld krijgt het via Giovanni Hiwat de eerste mogelijkheid. De schuiver van de vleugelaanvaller verdwijnt echter voorlangs. Waar Jong PEC Zwolle de controle over het duel lijkt te hebben, komen de bezoekers na negen minuten op een 0-1 voorsprong. Verdediger Serge Wilfried Kanon staat na een hoekschop nog voorin en krijgt na een prima aanname en dito actie vrij baan naar het doel van Kevin Begois. Met een laag, hard schot verschalkt de Ivoriaan, die vanaf het begin van dit seizoen onder contract staan in Den Haag maar vanwege problemen met zijn werkvergunning pas sinds januari speelgerechtigd is, de Zwolse keeper. 

In het vervolg van de eerste helft zijn het de geel-groenen die de lakens uitdelen in Zwolle. Via Catalin Tira krijgt de ploeg bovendien kansen op meer, maar twee prima kopballen van de Roemeense aanvaller treffen geen doel. Jong ADO Den Haag, met onder meer Malcolm Esajas en Christian Supusepa in de basiself weet zonder veel moeite de voorspong tot de rust vast te houden.

In het tweede bedrijf tapt Jong PEC Zwolle uit een ander vaatje en krijgt het via Denis Mahmudov, die zaterdag tegen Heracles Almelo al voor rust gewisseld werd, de eerste grote kans op de gelijkmaker. Mahmudov vindt de goed uit zijn doel komende Sebastiaan Meeuwissen echter op zijn weg. Diezelfde Meeuwissen staat luttele minuten later aan de grond genageld bij een voorzet van Hiwat, die via het been van Supusepa maar net over de eigen lat verdwijnt. Ook invaller Ricardo Malaihollo heeft twintig minuten voor tijd het vizier niet op scherp staan. Een schot uit de tweede lijn wordt met moeite door de Haagse goalie uit het doel geranseld. Meeuwissen is even later ook het eindstation na een verwoestende uithaal van Mahmudov. Waar Jong PEC Zwolle de gelijkmaker ruikt, is het Jong ADO Den Haag dat de marge elf minuten voor tijd verdubbelt. Esajas krijgt aan de linkerkant van het Zwolse strafschopgebied alle tijd en ruimte om gericht uit te halen en tekent vervolgens met een diagonaal schot voor de 0-2. Nog geen drie minuten later is het opnieuw Esajas die Begois voor de tweede keer verslaat. Weer is het schot van de speler hard, al kan Belg de bal nog wel met zijn hand beroeren. Voldoende is het niet, waardoor de wedstrijd direct gespeeld is.

Een eretreffer is Jong PEC Zwolle niet gegund, waardoor het met een harde nederlaag het strijdtoneel verlaat. Door de nederlaag loopt Jong ADO Den Haag in op Jong PEC Zwolle, dat nu nog een punt voorsprong heeft op de Hagenaars. Beide ploegen bivakkeren nu in de middenmoot.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle - Jong ADO Den Haag 0-3 (0-1)
Scheidsrechter: Dhr. Mulder

Opstellingen
Jong PEC Zwolle : Begois, Epe, Pereira (64' Malaiholla), Hofland (62' Domingo Hazewinkel), Fennich, Tihouna (46' Nieuwenhuis), Patricio, Vogelsang, Mahmudov, Hiwat, Nijland

Jong ADO Den Haag : Meeuwissen, Ebuehi, Buwalda, Kanon (69' Fecunda), Supusepa, Knol, Esajas, Tros, Tira (75' Jankovic), Merinca, De Vlugt 

Scoreverloop
10' Kanon 0-1
79' Esajas 0-2
81' Esajas 0-3