Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong ADO Den Haag - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle verspeelt voorsprong in blessuretijd

Maandagavond heeft Jong PEC Zwolle gelijkgespeeld tegen Jong ADO Den Haag. Door doelpunten van Mimoun Eloisghiri (1-1) en Giovanni Hiwat (1-2) leek het Zwolse beloftenteam de drie punten mee de bus in te nemen, maar door een treffer in de blessuretijd van Tom van Veen (2-2) kwamen de Hagenezen alsnog op gelijke hoogte.

Jong PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Hiwat, maar zijn inzet ging net naast. Enkele minuten later kreeg Jong ADO Den Haag de eerste goede mogelijkheid. Catalin Tira schoot op het doel van keeper Nick Borgman, maar de paal belette de Roemeense jeugdinternational het scoren. In de 25e minuut kreeg verdediger Haico Epe de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen zijn arm, waarna scheidsrechter Ingmar Oostrom een strafschop toekende. Tira wist te profiteren van dit buitenkansje en schoot het leer van elf meter in het Zwolse doel. Jong PEC Zwolle bleef vervolgens goed spelen en kwam via Eloisghiri vlak voor rust op gelijke hoogte (1-1). Nadat de behendige vleugelspeler de bal kort daarvoor al op de lat had geschoten wist hij het net in de 41e minuut wel te vinden. Beide teams zochten de kleedkamers zodoende met een gelijkspel op.

In de 58e minuut kwam de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst op voorsprong door een mooie goal van Hiwat. Na goed voorbereidend werk van Ryan Thomas rondde Hiwat beheerst af (1-2). In het vervolg van de wedstrijd kregen Eloisghiri, Fennich en Thomas goede mogelijkheden om de stand op 1-3 te brengen, maar de Zwolse spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Ver in de blessuretijd kwamen de Hagenezen toch nog op gelijke hoogte via Van Veen (2-2). Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Jong ADO Den Haag – Jong PEC Zwolle 2-2 (1-1) Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Opstellingen Jong ADO Den Haag: Ebuehi, Bulut, Smith, Van Zwieten, Knol, Tira, Tros, Kovalonoks, Destanovic, Calor, Jacobs

Jong PEC Zwolle: Borgman, Epe, Nieuwenhuis, Hofland, Talu, Tihouna, Patricio, Fennich, Thomas, Eloisghiri, Hiwat

Scoreverloop 26. Tira (1-0) 41. Eloisghiri (1-1) 59. Hiwat (1-2) 90+2. Van Veen (2-2)