Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Heracles Almelo

Maandagavond stonden Jong PEC Zwolle en Jong Heracles Almelo tegenover elkaar in het IJsseldelta stadion. Het competitieduel stond onder leiding van scheidsrechter Blank en begon om 18.30 uur. 

Allebei de teams laten goed voetbal zien aan het begin van de wedstrijd en zetten veel druk naar voren. Zowel de Zwollenaren als de Heraclieden krijgen na een aantal goede combinaties mogelijkheden, maar missen scherpte in de afronding. De eerste tien minuten van het duel gaan gelijk op en de twee ploegen blijven voetballend zoeken naar kansen. Er valt verder weinig te beleven in de eerste helft. Een corner aan Zwolse zijde komt op de paal terecht en een kopbal van de bezoekers scheert rakelings langs de paal. De elftallen gaan met een 0-0 stand de rust in.   
 
De Heraclieden gaan vervolgens voortvarend van start in het tweede bedrijf en dit levert direct een doelpunt op. In de 49  minuut maakt Gonzalo García García er 0-1 van. Vanuit een corner kopt de middenvelder via een Zwolle-speler binnen. In de 52  minuut krijgen de Almeloërs weer een kans. Jaroslav Navrátil loopt alleen op doelman Mickey van der Hart af, maar komt vervolgens met de doelman in botsing, waardoor de kans verkeken is. Vervolgens zijn het de Blauwvingers die weer wat aanzetten. Er ontstaat een goede mogelijkheid, maar Boris Rasevic komt nét te kort voor het doel. Vervolgens valt kort hierna een schot van David Brown op de deklat. In de 61  minuut van de wedstrijd komen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Brahim Darri krult de bal mooi langs de Jong PEC Zwolle-doelman. Een kleine tien minuten later maakt de thuisclub de aansluitingstreffer. Rasevic gaat alleen op de keeper af en schuift de bal beheerst binnen: 1-2. Heel even mag Jong PEC Zwolle er weer in geloven, maar in dezelfde minuut vergroot Darri opnieuw de voorsprong. Hij straft het balverlies met een mooi stiftje af: 1-3. Toch vechten de Blauwvingers zich terug. In de 70  minuut maakt Brown de aansluitingstreffer door de bal knap in de lange hoek te plaatsen: 2-3. In de 78  minuut wordt de wedstrijd in het slot gegooid, als de Zwollenaren de bal verkeerd wegwerken en Van Ooijen de 2-4 op het scorebord zet. Jong PEC Zwolle krijgt nog een kans om de 3-4 te maken, maar een poging van Buitenhuis komt op de lat terecht. In plaats van de aansluitingstreffer voor de Blauwvingers, is het Jong Heracles Almelo dat voor de vijfde keer doel treft. García García speelt een kans samen met Darri goed uit en eerstgenoemde tekent met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 2-5 eindstand. 
 

Jong PEC Zwolle – Jong Heracles Almelo 2-5 (0-0)  
Scheidsrechter: E. Blank 

Opstellingen: 
Jong PEC Zwolle: Van der Hart, Bruintjes (64. Witteveen), Evre, Van Looy (51. Yildirim), Havertong, Thomas (85. Van Ark), Heerkes, Buitenhuis, Berends, Brown, Rasevic 

Jong Heracles Almelo: Brouwer, Hemmink, Bosz, Sibum, De Kler, Vujicevic (46. Gortemaker), Heerkes, Van Ooijen, Navrátil (72. Wolf), García García, Darri (85. Brobbey) 

Scoreverloop: 
50. García García      0-1 
61. Darri                     0-2 
67. Rasevic                1-2 
69. Darri                     1-3 
70. Browne                2-3 
77. Van Ooijen          2-4 
84. García García      2-5

Foto's: Raymond Smit