Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Heracles Almelo - PEC Zwolle

Maandag speelde Jong PEC Zwolle de derde competitiewedstrijd van het seizoen tegen Jong Heracles Almelo. In het uitgebouwde Polman stadion trapten beide ploegen om 18.30 uur af.

In de beginfase van de wedstrijd golft het spel op en neer. Het is het elftal uit Almelo dat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd krijgt. Rick Hemmink probeert Mickey van der Hart met een listig schot te passeren, maar de Zwolse doelman is alert en pareert de inzet. Na 21 minuten is het wel raak voor Jong PEC Zwolle. Kingsley Ehizibue bezorgt de bal bij Stef Nijland, die keeper Renze Fij verschalkt: 0-1. Na een half uur te hebben gespeeld wordt het spel even stilgelegd vanwege het slechte weer. Nadat de wedstrijd is hervat, moet Van der Hart nog één keer handelend optreden, waarna scheidsrechter Tim Wesdorp fluit voor het rustsignaal.

Aan het begin van de tweede helft is het voormalig Ajax-middenvelder Abdel Malek El Hasnaoui die een mogelijkheid krijgt, maar hij promoveert deze kans niet tot doelpunt. Ditzelfde geldt voor Robin Gosens, die zijn inzet kort daarna over de deklat ziet gaan. Ondanks dat Jong PEC Zwolle in deze fase van de wedstrijd de onderliggende partij is, komt het elftal van trainer/coach Albert van der Haar na 71 minuten wel op een 0-2 voorsprong. Doelman Fij redt in eerste instantie op een kopbal van Boban Lazic, maar hij heeft geen antwoord op de rebound van Tom Heerkes. Jong Heracles Almelo probeert terug te komen in de wedstrijd, maar vindt keer op keer doelman Van der Hart op zijn weg. Vijf minuten voor tijd beslissen de Blauwvingers het duel definitief. El Hasnaoui krult de bal schitterend in het doel, waardoor Jong PEC Zwolle de wedstrijd knap met 0-3 wint. 

Door deze overwinning is het beloftenelftal van PEC Zwolle nog ongeslagen. Op 14 september speelt het elftal de eerstvolgende wedstrijd tegen Jong sc Heerenveen. Meer info over het speelschema vind je  hier

Jong Heracles Almelo – Jong PEC Zwolle 0-3 (0-1) 
Scheidsrechter: Tim Wesdorp

Scoreverloop 
21. Nijland 0-1 
71. Heerkes 0-2 
84. El Hasnaoui 0-3

Opstellingen 
Jong Heracles Almelo  : Renze Fij, Tim Breukers (’62. Joonas Vanhanen), Gino Bosz, Bas Sibum, Jaroslav Navrátil, Robin Gosens (’82. Julian Wolf), Gonzalo Garcia, Menno Heerkes, Rick Hemmink (’78. Zeki Erkilinc), Marijn de Kler, Paul Gladon.

Jong PEC Zwolle  : Mickey van der Hart, Dalvin Havertong, Trent Sainsbury (’46. Pim ten Have), Josef Kvída, Kingsley Ehizibue, Mark Bruintjes, Jeroen Buitenhuis (’80. Bjorn Berends), Abdel Malek El Hasnaoui, Boris Rasevic, Boban Lazic, Stef Nijland (’60. Tom Heerkes).