sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Helmond Sport

Door treffers van Bas van Wijnen en Erik Israelsson heeft Jong PEC Zwolle maandagavond de tweede overwinning van de competitie geboekt. Tegenstander Jong Helmond Sport werd met gemak opzij gezet in het MAC3PARK stadion. De 2-0 zege was nog een magere afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen. 

De openingsfase was niet om over naar huis te schrijven. Snel werd duidelijk dat het team van Albert van der Haar over meer kwaliteit beschikte dan de hekkensluiter uit de competitie, maar doordat het tempo laag lag, werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Rogier Benschop leek de ban te breken na een misverstand tussen de laatste linie van de Helmonders en keeper Joris van Gerwen. Benschop kreeg zijn voet nog wel tegen de bal, maar zag deze tegen de paal stuiteren. Ook Israelsson was eenmaal dichtbij, maar was ongelukkig in de afronding. De eerste helft liep op zijn einde toen er toch verandering in de score kwam. Een scrimmage voor het doel leverde een Zwolse treffer op. In eerste instantie schoot Sander van Looy op doel. Dit schot kon nog gekraakt worden, maar werd dusdanig klunzig verwerkt, dat Jong PEC Zwolle op voorsprong kwam. Via het lichaam van Van Wijnen, die de bal hard tegen zich aan kreeg en een grabbelende keeper Van Gerwen, rolde de bal over de doellijn: 1-0.

Na rust werd het krachtsverschil nog duidelijker. Keeper Mike Hauptmeijer, die vrijwel niets te doen had, zag hoe zijn team vol de aanval koos. De Zwollenaren verzuimden in eerste instantie drie enorme kansen te verzilveren. Thanasis Karagounis was het meest in de buurt van een treffer, maar raakte de lat. In die fase viel alsnog de 2-0 toen Israelsson vrij werd gezet voor de doelman en koelbloedig afrondde: 2-0. De Helmonders probeerden nog wel terug te komen in het duel, maar werden amper gevaarlijk. Jong PEC Zwolle voerde de score niet nog verder op en boekte zo in navolging van Jong PEC Zwolle Vrouwen en PEC Zwolle eveneens een 2-0 thuisoverwinning.

Jong PEC Zwolle - Jong Helmond Sport 
Toeschouwers:  138       
Scheidsrechter:  dhr. Annegarn    
Gele kaarten:  Boujouh (Jong Helmond Sport), Karagounis en Swart (Jong PEC Zwolle)

Opstellingen:    
Jong PEC Zwolle:  Hauptmeijer, Woudstra (72. Ten Have), Van Looy, Bruintjes, Swart, Van Wijnen, Bakker, Marinus, Karagounis (72. Van Putten), Israelsson en Benschop. 

Jong Helmond Sport: Joris v an Gerwen, De Braal, Ibrahim, Van Heugten, Lankveld, De Man, Houwers (77. Wapenaar), Jesse van Gerwen, Boujouh, Van Beek en Cairo. 

Scoreverloop: 
45. Van Wijnen 1-0 
58. Israelsson 2-0