Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Helmond Sport 2 - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle boekt tweede competitiezege 

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen de beloften van Helmond sport gewonnen. In het Lavans stadion stond na 90 minuten een 1-2 eindstand op het scorebord. 


Nadat de openingsfase voor de thuisploeg was (kans voor Hasani), namen de Blauwvingers al gauw het initiatief over. Dit leverde in de 24 minuut de 0-1 op. Met een geplaatste schuiver in de hoek van zo’n twintig meter van het doel, passeerde Thanasis Karagounis de Brabantse doelman. Jong Helmond Sport, met oud-Zwollenaren Gillian Justiana en Giovanni Hiwat in de basis, kreeg voor rust via Joey Godée nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij liet de kans liggen. 

In de tweede helft was het Jong PEC Zwolle dat in de 66 minuut de 0-2 op het scorebord zette. Na een goedgenomen vrije trap, kopte Nicolai Brock-Madsen binnen voor de Zwollenaren. Tien minuten later deed Jong Helmond Sport nog wat terug. Een fraaie goal van Godée betekende de   aansluitingstreffer: 1-2. De gelijkmaker kwam er echter niet meer. Brock-Madsen kreeg in de 90 minuut vanaf 11-meter nog een uitgelezen mogelijkheid om de 1-3 te maken, maar zijn strafschop werd gekeerd door Stijn van Gassel. Desondanks boekte Jong PEC Zwolle de tweede competitiezege van het seizoen. Door deze overwinning stijgt de ploeg van trainer/coach Albert van der Haar naar de zesde plaats in de Beloften Eerste Divisie. 

Wedstrijdstatistieken 
Jong Helmond Sport – Jong PEC Zwolle 1-2 (0-1) 

Opstellingen 
Jong Helmond Sport: Stijn van Gassel, Bram Zwanen, Jeroen Verkennis, Nick de Louw, Gillian Justiana, Sam Strijbosch (60. Ward Veldpaus), Giovanni van Beek (46. Tim Rerimassie), Wietse van Lankveld, Giovanni Hiwat (75. Jasper de Jonge), Shpend Hasani, Joey Godee. 
Jong PEC Zwolle: Mike Hauptmeijer, Pim ten Have, Philippe Sandler, Sander van Looy, Josef Kvida, Bas van Wijnen, Thanasis Karagounis, Gustavo Hebling, Max de Boom, Nicolai Brock-Madsen, Hachim Mastour (45. Dabaghian).

Scoreverloop 
’24. Thanasis Karagounis           0-1 
’66. Nicolai Brock-Madsen          0-2 
’77. Joey Godée                           1-2