Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Helmond Sport 2

Jong PEC Zwolle speelt gelijk tegen beloften Helmond Sport

Jong PEC Zwolle heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd tegen Jong Helmond Sport niet weten te winnen. In het MAC3PARK stadion eindigde de wedstrijd in 0-0. Namens de Zwolse ploeg deed één speler van de eerste selectie mee, namelijk Mike Hauptmeijer.

De Zwollenaren leken al in de eerste minuut op weg naar een doelpunt, toen Max de Boom oog-in-oog stond met Stijn van Gassel. Zijn schot was echter te zacht, waardoor de doelman van de Brabantse club de bal simpel op kon pakken. Wat volgde was een matte fase in de wedstrijd, maar toch kreeg Christiaan Dabaghian in de veertiende minuut opnieuw een kans namens Jong PEC Zwolle. Zijn schot werd echter gekraakt, waardoor Van Gassel niet in actie hoefde te komen. Hierna kreeg de ploeg van trainer/coach Albert van der Haar meer mogelijkheden om de score te openen. Zo was er een mooie combinatie tussen Milo Witteveen en Jochem van Putten, maar het schot met buitenkantje rechts van laatstgenoemde vloog net naast het doel. Vervolgens was het Witteveen die ook het net niet wist te vinden voor de Zwollenaren. Zijn kopbal, na een voorzet van Mesud Yildirim, kwam tegen de paal. De doelman van Jong Helmond Sport moest later nog een keer in actie komen na een goede vrije trap van Mark Bruintjes. De enige mogelijkheid voor de Brabantse ploeg in de eerste helft kwam op naam van Joey Godée. Zijn volley ging echter hoog over. 

Na een aantal kansen voor Jong PEC Zwolle in de eerste helft te hebben gezien, hoopten de Zwollenaren in het tweede bedrijf de openingstreffer te kunnen forceren. Deze kwam er echter niet. Jong Helmond Sport was zelfs nog het dichtst bij de 0-1, via een vrije trap. In de 88 e minuut kreeg Sander van Looy nog een kans op de 1-0 voor de Zwolse ploeg, maar uit een corner vloog de bal naast het doel. Hiermee bleef de 0-0 stand tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan.

Maandag 17 oktober speelt Jong PEC Zwolle de volgende wedstrijd. In het MAC3PARK stadion is om 18.30 uur Jong Go Ahead Eagles de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong Helmond Sport 0-0
Scheidsrechter: Jarno Akkerman

Opstellingen:
Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Ten Have, Bruintjes, Van Looy, Yildirim (45. Van Ark), Slegt, Van Wijnen (53. Reijnders), Witteveen, Dabaghian, De Boom, Van Putten.
Jong Helmond Sport: Van Gassel, Van Koesveld, Janzen, De Louw, Zwanen, Brulmans, Lankveld, Höcher, Van Heugten, Hasani, Godée.