sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

Dramatische start nekt Jong PEC Zwolle

In Deventer heeft Jong PEC Zwolle zich maandagavond de tweede competitienederlaag geleden. Tegen de hekkensluiter ging de koploper met 3-1 onderuit. De ploeg van trainer/coach Albert van der Haar startte dramatisch en liep daardoor van het begin achter de feiten aan.

Al binnen de minuut keken de Zwollenaren tegen een achterstand aan. Het was aanvoerder Mark Bruintjes die de bal terugspeelde op Mike Hauptmeijer, maar hier enorm mee de mist inging. Volledig buiten bereik van de sluitpost verdween de bal in de lange hoek en daarmee was de voorsprong voor Jong Go Ahead Eagles een feit. Jong PEC Zwolle nam na de vroege domper wel het initiatief en speelde verzorgd voetbal. Toch kwam het niet verder dan de vijandelijke zestien meter van de thuisploeg. Bovendien kreeg Jong Go Ahead Eagles halverwege de eerste helft de kans op de 0-2. Spits Siebe Schets werd de diepte ingestuurd en ontdeed zich van Bruintjes. Het schot werd door Hauptmeijer met de benen tegengehouden. Jong PEC Zwolle was daarna via inzetten van Jochem van Putten, Steijn van Ark en Jaïro Schet in de buurt van de gelijkmaker, maar keeper Maarten de Fockert hoefde alle drie de keren niet in actie te komen.

De tweede helft was van Zwolse zijde nog minder dan de eerste. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd op het dorre veld van de Adelaarshorst. Het was zelfs de thuisploeg dat opnieuw tot scoren kwam. Invaller Yannik de Vries kon na zwak verdedigend werk uithalen en wist met een schuiver in de lange hoek de voorsprong voor de Deventenaren te verdubbelen. Het zag er totaal niet naar uit dat de wedstrijd nog een wedstrijd zou worden, maar keeper Maarten de Fockert hielp de Zwolse ploeg een handje. Een ogenschijnlijk houdbaar schot van Schet werd losgelaten waardoor Maxim van der Meer de bal in het doel kon frommelen: 2-1. De hoop op een goed resultaat vervloog echter al gauw. Drie minuten na de aansluitingstreffer zette Aaron Nemane Jong Go Ahead Eagles op 3-1. Bruintjes was met een vrije trap nog dichtbij een nieuwe aansluitingstreffer, maar De Fockert redde sierlijk, waardoor de 3-1 stand op het bord bleef staan.

Jong Go Ahead Eagles - Jong PEC Zwolle 3-1 (1-0).   
Toeschouwers:  200   
Scheidsrechter:   dhr. Paarhuis     
Gele kaarten:   Büttner (Jong Go Ahead Eagles)    

Opstellingen:   
Jong Go Ahead Eagles:  De Fockert, Dirksen, Beukema, Zarbaf, Groenbast, Bruinink, Nemane (83. Arsic), Džepar, Schets, Stans (46' Marselia) en Büttner (46' De Vries).

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra (62. Tanriver), Swart, Bruintjes, Ten Have, Van Ark (83. Jansman), Van Putten, Karagounis (81. Prinsen), Van der Meer, Van Wijnen en Schet

Scoreverloop:  
1. Bruintjes e.d. 1-0 
64. De Vries 2-0 
71. Van der Meer 2-1 
74. Nemane 3-1