sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Go Ahead Eagles

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen afgewerkt. Nadat vorige week in Kerkrade al voor de beker een zege werd behaald, stond ditmaal de IJsselderby in het klein op het programma. Al na een kwartier was het drie keer raak voor PEC Zwolle, dat daarmee de tegenstander al vroeg op de pijnbank legde. Een bleek de opmaat voor een ware voetbalshow.

De eerste klap is een daalder waard. Dat gold zeker toen Stef Nijland al na drie minuten spelen de 1-0 liet aantekenen. Knullig balverlies van Julian Wolf ging vooraf aan de treffer van de spits, die de bal met veel gevoel maar niet minder hard tegen de touwen duwde. Ook de tweede poging om te scoren had succes. Dit keer was het Terell Ondaan die mocht scoren. Ontsnapt aan zijn directe tegenstander schoof de snelle flankspeler de bal op aangeven van Shaquile Woudstra binnen: 2-0. Ruim een minuut later stond de teller zelfs op drie, toen Jochem van Putten met succes uithaalde. De gasten uit Deventer konden niets anders dan tegenhouden. Zelf tot een aanval komen was teveel gevraagd voor de ploeg van trainer Marco Koorman. Jong PEC Zwolle leek het na de pikstart wat rustiger aan te doen, maar in het laatste kwartier ging de gashendel toch weer open. Met een oogstrelende boogbal wist Ondaan zijn tweede en daarmee de 4-0 te maken. Ook Nijland deed voor rust nog een duit in het zakje met een nog mooiere treffer. Alleen voor doelman Maarten de Fockert rondde de spits met een stiftbal af: 5-0.

Ook in het tweede bedrijf ging Zwolle door met waar het voor rust mee bezig was; scoren. Hoewel de Deventer ploeg vanaf de aftrap nadrukkelijk de aanval zocht, kwam het eerste schot op doel van Jong PEC Zwolle en was het wederom ook gelijk raak. Met een heerlijke krul kwam ook Erik Israelsson op het scoreformulier: 6-0. Drie minuten later was Nijland dichtbij zijn derde, maar de vrije trap raakte de kruising. Na een combinatie met Israelsson was Nijland opnieuw dichtbij, maar nu voorkwam De Fockert erger. Van Putten was met een vrije trap vijfentwintig minuten voor tijd eveneens dichtbij een tweede doelpunt. Zijn vrije trap werd onder de lat vandaan getikt. Coach Albert van der Haar had toen al twee wissels toegepast, want Nijland en Ondaan werden na een klein uur vervangen door Milo Witteveen en Rogier Benschop.

Met een 6-0 nederlaag kwam Jong Go Ahead Eagles er nog genadig af, want in het restant van de wedstrijd kreeg Zwolle nog een rits aan kansen. Rick Dekker was nog het meest dichtbij succes, maar de middenvelder trof net als Nijland de dwarsligger.

Jong PEC Zwolle - Jong Go Ahead Eagles: 6-0 (5-0)    
Toeschouwers: 
300    
Scheidsrechter:   dhr. De Cock  
Gele kaarten:  Marselia en Hettinga (Jong Go Ahead Eagles), Van Looy (Jong PEC Zwolle)

Opstellingen:  
Jong PEC Zwolle:   Hauptmeijer, Woudstra, Van Looy, Bruintjes, Swart, Dekker, Van Wijnen, Israelsson (78' Van Ark), Van Putten, Nijland (58. Witteveen) en Ondaan (58. Benschop).

Jong Go Ahead Eagles:   De Fockert, Hettinga, Rexhepi, Beukema, Wolf (77. Dirksen), Yildirim (60. Bruinink), Maneschijn, Marselia, Werkhoven (46. Arsic), Eghan en De Vries.

Scoreverloop 
4. Nijland 1-0 
13. Ondaan 2-0 
15. Van Putten 3-0 
32. Ondaan 4-0 
44. Nijland 5-0 
49. Israelsson 6-0