Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 2

Jong PEC Zwolle heeft de eerste competitiezege van dit seizoen binnen. In het MAC3PARK stadion was het met maar liefst 4-0 te sterk voor Jong Go Ahead Eagles. Bij de kleine IJsselderby tussen de beloften waren vele Zwolse supporters aanwezig.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Jong PEC Zwolle gelijk zien waar het naar opzoek was: 3 punten. Er werd vroeg druk gezet op de Deventenaren, waardoor zij weinig aan voetballen toekwamen. In de openingsfase leidde dit nog niet tot echte kansen, maar in de elfde minuut was daar de eerste mogelijkheid voor de Zwollenaren. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant leek Milo Witteveen de bal in te kunnen schieten, maar hij stapte over de bal heen, waardoor de kans in rook opging. Even later was het wel raak. Na een vrije trap van Mark Bruintjes kon Witteveen de bal via doelman Mark Spenkelink tegen de touwen schieten. Jong Go Ahead Eagles ging hierna opzoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een aantal kleine mogelijkheden via Isaï Marselia en Kenny Teijsse kwam de uitploeg niet. De Zwolse ploeg kon hierna veelal gevaarlijk worden via Witteveen, maar zijn inzetten veranderden vooralsnog niet nogmaals in goud. In de 37 e minuut stond Max de Boom ineens oog-in-oog met Spenkelink. Hij bleef ijzig kalm en schoot de bal in de verre hoek binnen. Hiermee bepaalde hij de ruststand op 2-0, onder groot gejuich van de aanhang van de Zwollenaren.

In de tweede helft begon de uitploeg iets feller, maar kreeg het amper kansen op de aansluitingstreffer. Dit was mede te danken aan de Zwolse verdediging, die deze wedstrijd als een huis stond. Zelf waren de Zwollenaren ook opzoek naar een treffer, om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Zo kreeg Witteveen de bal in de 51 e minuut aangespeeld en zag Spenkelink ietwat ver voor zijn doel staan. Hij aarzelde niet, schoot de bal vanaf veertig meter, maar zijn schot belandde op het dak van het doel. Na een uur spelen kreeg Thanasis Karagounis de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij kwam knap tussen drie verdedigers door, maar zijn schot achter het standbeen langs spatte uiteen op de lat. Acht minuten later was het echter wel raak. Na een verre uittrap van Kevin Begois, was het Hachim Mastour die na een goede actie voorgaf op Jochem van Putten en hij schoof de 3-0 achter Spenkelink. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam op naam van Witteveen. De Zwolse spits werd diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoot de 4-0 binnen.

Door deze eerste overwinning van de competitie heeft Jong PEC Zwolle de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Op maandag 31 oktober spelen de Zwollenaren de volgende competitiewedstrijd. In Nijmegen is dan lijstaanvoerder Jong N.E.C. de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong Go Ahead Eagles 4-0 (2-0)
Scheidsrechter: Gert-Jan Beltman

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: Kevin Begois, Tarik Evre (54. Mesud Yildirim), Mark Bruintjes, Josef Kvida, Bram van Polen, Bas van Wijnen, Jochem van Putten, Hachim Mastour, Max de Boom (65. Steijn van Ark), Milo Witteveen, Thanasis Karagounis.

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink, Julian Wolf, Sefa Yildirum, Norichio Nieveld, Kenny Teijsse, Thijs Dekker, Patrick Maneschijn, Isaï Marselia, Givan Werkhoven (54. Marlo de Groot), Mohamed Hamdaoui (Dennis 54. Hettinga), Henrik Ojamaa.

Scoreverloop
‘13. Witteveen 1-0
‘37. De Boom    2-0
‘68. Van Putten 3-0
‘84. Witteveen 4-0