Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Feyenoord

Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord op het programma. In het eigen IJsseldelta stadion werd er om 18.30 uur afgetrapt.

Van meet af aan nemen de gasten uit Rotterdam het initiatief in handen. De Feyenoorders hebben veelvuldig balbezit en weten enkele kleine mogelijkheden te creëren. Het vizier staat in de afronding alleen nog niet op scherp. Na ruim een kwartier spelen wordt Jong PEC Zwolle voor het
eerst gevaarlijk. Buitenhuis krijgt een schietkans en dwingt doelman Miazek tot een redding met de vingertoppen. In de 26 e minuut lukt het de Rotterdammers de score uit het niets te openen. Een voorzet van Fernandes bereikt Achahbar, de spits heeft vervolgens weinig moeite de met de afronding: 0-1. De thuisploeg moet deze tik even verwerken en heeft ongeveer tien minuten nodig om weer in het spel te komen. Voor de rust resulteert dit nog in een tweetal kansen. Eerst schiet Rasevic over, maar twee minuten later weet hij het doel wel te vinden. Na goed doorjagen is de spits het eindpunt en schiet hij de gelijkmaker tegen de touwen.   

In de tweede helft gaat het opeens hard. Vanuit een hoekschop weet Jong Feyenoord al snel op een 1-2 voorsprong te komen als Van der Heijden de bal hard inschiet. Net bekomen van de schrik, ligt de volgende bal alweer in het doel. Ditmaal is het invaller Robertha die na een voorzet vrij kan inschieten. Vlak daar weer na beslist Achahbar het duel definitief in Rotterdams voordeel, via een afstandsschot scoort de spits de 1-4. Jong PEC Zwolle gooit vervolgens de schroom van zich af en weet wat halve mogelijkheden bij elkaar te voetballen. Doelpunten levert dit echter niet op, aangezien sluitpost Miazek daar niet aan wenst mee te werken. Jong Feyenoord weet vervolgens wel te scoren. Doelman De Jong heeft een antwoord op een schot, maar kan niet voorkomen dat Achahbar de rebound binnenschiet en zo zijn hattrick compleet maakt. Het slotakkoord is echter voor de thuisploeg. Een goede bal in de diepte van Sander Thomas doet Tanda oog in oog staan met de Rotterdamse doelman. De middenvelder lobt de bal er subtiel overheen en zet daarmee de 2-5 einduitslag op het scorebord.     


Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong Feyenoord (1-1) 2-5

Scoreverloop:
26. Achahbar 0-1
44. Rasevic 1-1
50. Van der Heijden 1-2
57. Robertha 1-3
59. Achahbar 1-4
68. Achahbar 1-5
79. Tanda 2-5

Scheidsrechter: Martens
Geel: Bruintjes, Tanda (Jong PEC Zwolle) en Miazek (Jong Feyenoord)

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: De Jong; Havertong (60. Yildirim), Evre, Bruintjes, Ten Have (77. Van Looy); S.Thomas, Buitenhuis, Heerkes (60. Bulut); Browne, Rasevic en Tanda.

Jong Feyenoord: Miazek; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Schuurman, Gustafson, Hamer (59. Absalem); Fernandes (46. Robertha), Achahbar en Slabbekoorn.