Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord - PEC Zwolle

Maandagavond stond voor het beloftenelftal van PEC Zwolle de lastige uitwedstrijd tegen koploper Jong Feyenoord op het programma. Op Sportpark Varkenoord moest de ploeg van trainer/coach Albert van der Haar het opnemen tegen een sterk Rotterdams elftal. Zo stonden onder meer Warner Hahn, Colin Kâzım-Richards en Eric Botteghin in de basisopstelling van de Rotterdammers.  

De eerste kans van de wedstrijd noteren we na drie minuten als Jong Feyenoord met een vlotte combinatie door de defensie van Jong PEC Zwolle breekt, maar geen doel treft. Met de snelheid en vele combinaties van de Rotterdammers hebben de Blauwvingers het lastig. De Zwollenaren proberen onder de druk van Jong Feyenoord uit te komen, maar zonder succes. Na een kwartier spelen valt het eerste tegendoelpunt voor de bezoekers. Na balverlies op het middenveld is het Lex Immers die de openingstreffer op het scorebord zet: 1-0. Drie minuten later is het weer raak als Kazim-Richards een voorzet binnenkopt: 2-0. De thuisploeg is sterker en in de 24 e  minuut valt ook de derde treffer van de wedstrijd. Het is wederom Kazim-Richards, die dit keer na een mislukt schot van Tonny Vilhena binnentikt. Het is duidelijk dat Jong Feyenoord, met dit sterke elftal, een maatje te groot is voor de Zwollenaren. De kansen houden aan en in de 30 e  minuut raakt Kazim-Richards de paal. Toch kan Jong PEC Zwolle nog gevaarlijk worden voor het doel van Warner Hahn. De eerste kans van de Blauwvingers wordt direct verzilverd, maar krijgt geen doorgang wegens buitenspel. Vlak voor rust gooit de ploeg uit Zwolle de schroom iets meer van zich af en komt er meer voetbal in. Toch zijn het de Rotterdammers met de grootste kansen. Ze kunnen de voorsprong nog verder uitbreiden als Immers voor het doel verschijnt, maar Boy de Jong redt knap op de inzet van de middenvelder.

Na de thee gaat Jong PEC Zwolle beter van start en worden de ruimtes klein gehouden. Daarnaast lijkt Jong Feyenoord iets meer gas terug te nemen. Wel zijn de beste mogelijkheden wederom voor de ploeg uit Rotterdam. Een prachtige volley van Kazim-Richards wordt op net zo’n mooie wijze gepareerd door doelman De Jong. De kansen houden aan en in de 56 e  minuut maakt Jens Toornstra de 4-0. Even later verwerkt De Jong een bal tot hoekschop. Vanuit deze corner is het Anass Achahbar die de 5-0 binnenschiet. Jong PEC Zwolle heeft in het restant nog wel kansen op een eretreffer via Samet Bulut, maar hij kan doelman Hahn niet passeren.

Jong PEC Zwolle moest zodoende haar meerdere erkennen in Jong Feyenoord. De Rotterdamse formatie blijft aan kop in de competitie. De Zwollenaren zien we terug op plaats zes.

Jong Feyenoord – Jong PEC Zwolle 5-0 (3-0) 
Scheidsrechter: J. Kooij

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: De Jong, Havertong, Evre, Kvída, Bruintjes, Buitenhuis (’65. Berends), Rasevic (‘65. Patricio), Heerkes, Lazic, Ehizibeu (’74. Browne), Bulut

Jong Feyenoord: Hahn, Den Hoedt, Verdonk, Botteghin (’77. Van der Meer), Nelom, Vilhena, Immers, Toornstra, Basacikoglu, Kazim-Richards (’57. Schuurman), Achahbar

Scoreverloop: 
15. Immers                        1-0
18. Kazim-Richards         2-0
24. Kazim-Richards         3-0
56. Toornstra                    4-0
66. Achahbar                    5-0