sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Eindhoven

Veerkrachtig Jong PEC Zwolle wint opnieuw

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond een prima zege geboekt op Jong FC Eindhoven. Waar het team van Albert van der Haar, met in de basis drie A-junioren, voor rust het beste spel van het spel had maar niet tot scoren kwam, moest het in het tweede bedrijf een opgelopen achterstand zien goed te maken. Dit lukte door drie treffers binnen tien minuten, waardoor de koploper de punten in Zwolle hield.

Na tien minuten stichtte Jong PEC Zwolle het eerste gevaar. Levi van der Spek dribbelde door de achterhoede van de Eindhovenaren, maar zijn eindpass was niet om over naar huis te schrijven. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar de Zwollenaren dominanter waren. Maxim van der Meer, die zijn eerste basisplaats had verdiend, kreeg de eerste grote kans van het duel. De aanvaller hoefde alleen maar tegen de voorzet van Jochem van Putten aan te lopen, maar maaide finaal langs de bal. Joran Swart zette na een half uur de Belgische doelman Thomas Hooyberghs aan het werk met een hard afstandsschot, waar de keeper een prima antwoord op had. Ook Kaan Tanriver wist Jong PEC Zwolle niet op voorsprong te zetten, waardoor de gasten uit Eindhoven zonder schade de eerste helft doorkwamen.

Jong FC Eindhoven liet zien uiterst effectief te kunnen zijn. In de derde minuut na rust schudde Dennis van Vaerenbergh zijn directe tegenstander af, om vervolgens ook keeper Kevin Reimink het nakijken te geven. Jong PEC Zwolle probeerde het daarna wel, maar kwam voetballend lang niet zo goed voor de dag als in het eerste bedrijf. De bezoekers leken eenvoudig overeind te blijven. Een standaardsituatie bracht daar verandering in. Aanvoerder Mark Bruintjes roeide een vrije trap in de winkelhaak en bracht Jong PEC Zwolle daarmee twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Twee minuten later stond de ploeg van Van der Haar zelfs op een 2-1 voorsprong, toen Maxim van der Meer uit een hoekschop raak kopte. Jong PEC Zwolle had de geest gevonden en kwam vijf minuten later uit wederom een standaardsituatie op 3-1. Jochem van Putten benutte een penalty. Jong FC Eindhoven van trainer/coach Michael Lamey probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar kwam niet verder dan een inzet van Joël Thomas op de paal.

Jong PEC Zwolle - Jong FC Eindhoven: 3-1 (0-0). 
Toeschouwers:  100    
Scheidsrechter:   dhr. Lensink 
Gele kaarten:  Tanriver en Van Putten (Jong PEC Zwolle), Klooster en Thomas (Jong FC Eindhoven) 

Opstellingen:  
Jong PEC Zwolle: Reimink, Jansman, Tanriver (65. Ten Have), Bruintjes, Swart, Van Ark, Van der Spek (65. Prinsen), Van Wijnen, Kaptein (81. Koopman), Van der Meer en Van Putten.

Jong FC Eindhoven: Hooyberghs, Klooster, Kada, Van Vaerenbergh, Thomas, Drabbels (46. Chilala), Idzes, De Wilde, Raaijmakers, De Rooij (85. Errouk) en Boomkens.

Scoreverloop:   
48. Van Vaerenbergh 0-1 
71. Bruintjes 1-1 
73. Van der Meer 2-1 
78. Van Putten pen. 3-1