sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Eindhoven - PEC Zwolle

In het Jan Louwers stadion in Eindhoven heeft Jong PEC Zwolle maandagavond uitstekende zaken gedaan. Mede door een glaszuivere hattrick van Milo Witteveen was de buit bij rust al binnen. In het tweede gedeelte van de wedstrijd liepen de Zwollenaren middels fris, aanvallend voetbal uit naar een flinke zege: 1-6. 


Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg toen Tarik Kada op links opdook voor het doel van Mike Hauptmeijer. De doelman van de Zwollenaren hoefde niet in actief te komen, omdat de inzet van de flankspeler in het zijnet belandde. Twee minuten later diende ook de eerste Zwolse kans zich aan. Sander van Looy veroverde achterin de bal, waarna Zwolle er razendsnel uitkwam. Via Jochem van Putten kwam de bal voor de voeten van Bas van Wijnen die met een bekeken schot keeper Thomas Hooyberghs kansloos liet: 0-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, toen Joel Thomas de bal voor de voeten kreeg en doeltreffend afrondde: 1-1. Het duurde echter minder dan een minuut of Jong PEC Zwolle kon weer juichen. Vanaf links gaf Rogier Benschop de bal voor op Milo Witteveen, die de bal sierlijk achterwaarts het laatste tikje gaf en Zwolle daarmee opnieuw aan de leiding bracht: 1-2. In sneltreinvaart ging de wedstrijd verder. Wederom leek Eindhoven langszij te komen. Een fantastische crosspass van Thomas bracht Tarik Kada in balbezit, die zich had ontdaan van zijn directe tegenstander. Oog in oog met Hauptmeijer scheerde de bal hard, maar slechts centimeters over het doel. En weer kwam Jong PEC Zwolle er twee minuten later pijlsnel uit. Benschop genoot alle ruimte op links, behield het overzicht en schonk Witteveen opnieuw een niet te missen kans: 1-3. Nog binnen het halve uur kreeg de thuisploeg opnieuw twee kansen. Gevaarlijkste man was wederom Kada, die ditmaal een halt toegeroepen werd door Hauptmeijer. Uit de daaropvolgende hoekschop knikte aanvoeder Doriano Kortstam via een Zwollenaar net naast. Vijf minuten voor rust kwam Jong PEC Zwolle zelfs op 1-4. Witteveen maakte, weer op aangeven van Benschop, een loepzuivere hattrick. Zijn drie treffers waren bijna identiek aan elkaar. Het team van trainer/coach Albert van der Haar zat op rozen en zocht met een riante voorsprong de kleedkamer op.

Na de pauze maakte Joran Swart na zeven minuten de 1-5, waardoor alle Eindhovense hoop op een comeback verloren ging. De tweede helft verliep al net zo stormachtig als de eerste vijfenveertig minuten. Jong PEC Zwolle had de buit echter al binnen, terwijl de Eindhovenaren er nog het beste van probeerden te maken. Hauptmeijer was echter niet van plan om daaraan mee te werken. Zo hield de sluitpost een diagonaal ingekopte bal van Thomas uit zijn doel en had de keeper ook twee prachtige reddingen in huis op schoten van dichtbij van Thomas en Kortstam. Zo behaalde Jong PEC Zwolle op overtuigende wijze de derde overwinning van het seizoen. De wedstrijdbal kon mee naar huis met Witteveen.

Jong FC Eindhoven - Jong PEC Zwolle: 1-6 (1-4).     
Toeschouwers:  40     
Scheidsrechter:  dhr. Kok  

Opstellingen:  
Jong FC Eindhoven: Hooyberghs; Kortstam, Thomas, De Rooij (58. Chilala), Idzes (46. Kerkhofs); Kada, Vermeulen, Drabbels; Sanders, De Wit (71. Vogels) en Van Vaerenbergh. 

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer; Woudstra, Van Looy (62. Van Ark), Bruintjes, Swart; Ten Have, Van Putten, Karagounis (72. Van der Meer); Witteveen (62. Tanriver), Van Wijnen en Benschop. 

Scoreverloop: 
8. Van Wijnen 0-1 
18. Thomas 1-1 
19. Witteveen 1-2 
24. Witteveen 1-3 
40. Witteveen 1-4 
53. Swart 1-5 
72. Vermeulen e.d. 1-6