sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Dordrecht - PEC Zwolle

Aan de Krommedijk in Dordrecht stond Jong PEC Zwolle maandagavond tegenover Jong FC Dordrecht. Het team van trainer/coach Albert van der Haar wilde na de gewonnen uitwedstrijd bij Jong FC Eindhoven twee weken geleden, de goede lijn doorzetten. Mede door drie treffers van Milo Witteveen werd de thuisploeg pas laat opzij gezet en de koppositie veroverd: 0-4. 

De eerste helft aan de Krommedijk verliep zeer rommelig. Aanvankelijk was het beste spel voor Jong FC Dordrecht, zonder dat de gastheren echt gevaarlijk werden. Jong PEC Zwolle kreeg via Thanasis Karagounis (schot net naast) en Witteveen (geblokt schot) twee mogelijkheden om de score te openen. Na vijfentwintig minuten was Karagounis wel heel dichtbij de 0-1, maar ditmaal ging zijn inzet via een Dordts been naast. Naar mate de eerste helft vorderde werd Jong PEC Zwolle sterker en sterker. Dit resulteerde in een treffer van Witteveen. Geheel vrijstaand wist de aanvaller met het hoofd een afgemeten voorzet tot doelpunt te promoveren: 0-1. In de laatste fase voor rust kwamen de Zwollenaren nog gevaarlijk voor de dag. Jochem van Putten had op slag van rust de hoek voor het uitzoeken, maar stuitte na zijn directe tegenstander te hebben uitgekapt, op keeper Nick Wolters.

De eerste grote kans na rust was voor de thuisploeg. Gianni Dos Santos kreeg een dot van een kans, maar schoot de bal na voorzet vanaf rechts huizenhoog over het doel van keeper Mike Hauptmeijer. Sander van Looy stelde hier een minuut later een schot in het zijnet tegenover. Jong FC Dordrecht nam vervolgens meer en meer het initiatief, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor wederom Dos Santos en Jeremy Cijntje. Waar de gelijkmaker in de lucht hing, viel de goal aan de andere kant. Toen twee Dordrecht-verdedigers elkaar in de weg liepen en er knullig hands gemaakt werd, kon Witteveen vanaf de strafschopstip zijn tweede doelpunt maken. Een minuut later was het alweer raak. Opnieuw ging er geblunder van Dordtse defensie aan vooraf. Karagounis kreeg de bal zomaar in zijn voeten geschoven en kon deze in het lege doel lopen. Het laatste woord was aan Witteveen, die via de paal raak schoot en net als twee weken geleden op bezoek bij FC Eindhoven zijn totaal op drie bracht,

Jong FC Dordrecht - Jong PEC Zwolle:  0-4 (0-1)        
Toeschouwers:  40 
Scheidsrechter:   dhr. Midden   

Opstellingen:    
Jong FC Dordrecht:  Wolters, Bijl, Haddad (70. Donk), Menezes Jacomo, Havertong, Bakker (57. Guruoglu), Cijntje, Roshanali, Groothusen, Yildizturan (82. Keuken) en Dos Santos. 

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra, Van Looy, Bruintjes (81. Tanriver), Swart; Ten Have, Van Putten (81. Van Ark), Karagounis; Witteveen, Van Wijnen en Benschop (72. Schet). 

Scoreverloop:  
37. Witteveen 0-1 
78. Witteveen pen. 0-2 
80. Karagounis 0-3 
85. Witteveen 0-4