Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Dordrecht 2 - PEC Zwolle

Maandag speelde Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen het beloftenelftal van FC Dordrecht. Dit duel, dat gespeeld werd in het Riwal Hoogwerkers stadion, begon om 18.30 uur. Bij de selectie uit Zwolle stonden onder andere Anass Achahbar, Hachim Mastour, Wouter Marinus en Calvin Verdonk in de basisopstelling. Eerder dit voetbaljaar verloor het elftal van trainer/coach Albert van der Haar met 1-2 van het elftal uit Dordrecht. Dit is tot nu toe nog de enige winstpartij van de hekkensluiter.

Het zijn de Zwollenaren die de wedstrijd eigenlijk van het begin tot het einde domineren. Toch heeft Jong PEC Zwolle het gedurende de wedstrijd lastig met het fysiek sterke spel van Jong FC Dordrecht. Na 39 minuten wordt de score geopend door de uitploeg. Anass Achahbar blijft koelbloedig en prikt de bal in het doel van de Israëlische keeper Niv Antman. In het restant van de wedstrijd verzuimt de ploeg uit Zwolle echter om verder afstand te nemen. Dit, ondanks mogelijkheden voor onder andere Achahbar en de later ingevallen Milo Witteveen. Echter weet ook Jong FC Dordrecht geen doelpunt te scoren, waardoor de drie punten uiteindelijk mee de bus ingaan richting Zwolle.

Wedstrijdstatistieken
Jong FC Dordrecht – Jong PEC Zwolle 0-1 (0-1)
Scheidsrechter: dhr. Wassink

Basisopstellingen
Jong FC Dordrecht : Niv Antman, Emre Gurcuoglu, Mounaim Haddad, Steven Eilering, Marijn Wijkhuijs, Ibrahim Toure, Alessio Da Cruz, Oussama Yekhlef, Nick Hak, Marlon Slabbekoorn en Anthony Berenstein.
Jong PEC Zwolle : Mike Hauptmeijer, Pim ten Have, Tarik Evre, Mark Bruintjes, Calvin Verdonk, Steijn van Ark, Bas van Wijnen, Wouter Marinus, Hachim Mastour, Jochem van Putten en Anass Achahbar.

Scoreverloop
’39. Anass Achahbar 0-1