Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Dordrecht 2

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de beloften van FC Dordrecht. Maar liefst negen spelers van het eerste elftal van PEC Zwolle stonden in de basisopstelling bij de thuisploeg. Ook nieuweling Danny Holla maakte zijn eerste minuten in het shirt van de Blauwvingers.

De wedstrijd tussen de nummer 8 en 7 van de reservecompetitie poule B kwam wat traag op gang. Wel zetten de Zwollenaren vroeg druk op de verdediging van de beloften van Jong FC Dordrecht. Daarnaast was ook het positiespel in de beginfase dik in orde, alleen ontbrak het vaak aan de eindpass. De gasten uit Dordrecht waren vooral vanuit de counter gevaarlijk en dat leverde in de zestiende minuut een grote kans op voor Everon Pisas, die helemaal vrij stond in het strafschopgebied. Met een volley schoot hij de bal echter over het doel van Kevin Begois. Ook aan de andere kant van het speelveld ontstond in de eerste helft één grote kans. Thanasis Karagounis stond één op één met keeper Antman Niv, maar had het vizier niet op scherp en schoot de bal ruim naast. In de 35 e minuut leek Cerezo Hilgen namens Jong FC Dordrecht de 0-1 binnen te schieten, maar Begois voorkwam dat. Met een 0-0 stand gingen beide teams de kleedkamer in.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. De Zwollenaren probeerden het spel te maken en Jong FC Dordrecht counterde voornamelijk. Dit leverde zo’n vijf minuten na rust een grote kans op voor Anthony Berenstein, maar hij stuitte op de Zwolse doelman. In de 56 e minuut was het Jong PEC Zwolle dat op voorsprong kwam. Danny Holla gaf een steekpass op Youness Mokhtar en hij gaf de bal op maat voor, waar Wouter Marinus helemaal vrij stond. Vol overtuiging knikte de middenvelder de 1-0 binnen. Nog geen tien minuten later werd het echter alweer gelijk. Jong FC Dordrecht profiteerde optimaal van een foute pass in de achterhoede van de Zwolse ploeg. Berenstein schoof de 1-1 langs Begois. In het resterende half uur was het vooral Jong PEC Zwolle dat opzoek ging naar de 2-1, maar tot echte kansen leidde dit niet. Aan de andere kant ontstond er wel een kans. Na een snel genomen vrije trap, werd de bal voorgezet op invaller Gerwin Lake. Met een prachtige volley schoot hij in de 88 e minuut de 1-2 binnen voor Jong FC Dordrecht. Hierdoor verliezen de Blauwvingers ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong FC Dordrecht 1-2 (0-0)  
Scheidsrechter: Thom Winkel

Scoreverloop
’56. 1-0 Wouter Marinus                      
’65. 1-1 Anthony Berenstein            
’88. 1-2 Gerwin Lake                          

Opstellingen
Jong PEC Zwolle : Kevin Begois, Tarik Evre, Philippe Sandler, Sander van Looy, Bart Schenkeveld, Danny Holla, Hachim Mastour, Wouter Marinus, Queensy Menig, Youness Mokhtar (’73. Jochem van Putten), Thanasis Karagounis.

Jong FC Dordrecht : Antman Niv, Luivienno Statia, Rodney Klooster, Cerezo Hilgen (’70. Melvin Kingsale), Blake Thompson, Quincy Boogers, Jordy Vleugels, Ibrahim Toure (’70. Marijn Wijkhuis), Anthony Berenstein, Joël Thomas, Everon Pisas (’64. Gerwin Lake).