Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag VVOG - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft dinsdagavond geoefend tegen VVOG uit Harderwijk, dat uitkomt in de Derde Divisie. Ondanks een groot veldoverwicht, hielden de gastheren stand. Omdat PEC Zwolle zelf ook niets weggaf, eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0. Op het kunstgras van VVOG was vanaf de eerste minuut duidelijk wie de baas was. PEC Zwolle combineerde er lustig op los. Dit resulteerde al vlot in een kans voor Piotr Parzyszek. De van De Graafschap overgekomen aanvalsleider mikte echter net naast. Een kopbal van diezelfde Parzyszek ging via een Harderwijks been langs de voor Zwolle verkeerde kant van de paal.   VVOG kwam zelf niet aan aanvallen toe en mocht van geluk spreken dat Jochem van Putten en Milo Witteveen de bal niet langs keeper Frans Koornberg kregen. De grootste kans op de voorsprong was voor Parzyszek, die een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Van Putten binnen te werken. 

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. PEC Zwolle drong aan en VVOG hield tegen. Daar slaagden de Harderwijkers heel goed in. Bovendien kreeg de ploeg van trainer Hans van Arum enkele kleine mogelijkheden. Toch was de grootste kans in de beginfase van de tweede helft voor PEC Zwolle. Steijn van Ark schoot in vrijstaande positie echter meters over, nadat Kingsley Ehizibue een rush met een perfecte voorzet afsloot.  
Adham El Idrissi leek na ruim zeventig minuten dan toch de score te openen, maar raakte de bal uit een voorzet van Mark Bruintjes onvoldoende om de VVOG-doelman te kloppen. Aan de overkant was Pernelly Biya nog gevaarlijk met een schot vanaf rand strafschopgebied. Diederik Boer kon simpel redding brengen. 

Met nog tien minuten op de klok bleef Zwolle zoeken naar de voorsprong. Zo probeerde Ehizibue het maar eens van grote afstand, maar ook Ehizibue slaagde er evenmin in om te scoren. Ook Bas van Wijnen had geen succes met een schot van buiten het strafschopgebied en Erik Israelsson zag een kopbal vlak voor de doellijn van richting veranderen, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. 

Vrijdag aanstaande, 14 juli, oefent PEC Zwolle opnieuw. Tegenstander is dan FC Emmen. Dit duel wordt gespeeld op sportpark de Elshof in Wijthmen, waar Zwolle ook de voorbereiding startte. Het duel vangt aan om 19:30 uur.

VVOG - PEC Zwolle: 0-0    
Scheidsrechter:     dhr. Bronsvoort 
Gele kaarten:  -     

Opstellingen:
VVOG: Koornberg, Muller, De Groot, Labari, Braam, Hol, Doeve, Arends, De Klein, Ramazan, Snijders. 

PEC Zwolle: Van der Hart (46' Boer), Schenkeveld (46' Ehizibue), Van Polen (46' Sandler), Van Looy (46' Van de Pavert), Kvída (46' Bruintjes), Reijnders (46' Saymak), Bakker (46' Van Ark) Van Putten (46' Van Wijnen), Witteveen (46' Israelsson) Parzyszek (46' El Idrissi), Mokhtar (46' Benschop).