sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Vitesse - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij Vitesse. In het GelreDome weten de beide partijen het publiek niet te vermaken, waardoor het duel eindigt zoals het begon: 0-0. Het levert de ploeg van trainer John van 't Schip een knappe gedeelde tweede plaats op in de eredivisie, samen met Ajax en AZ.

Bij Zwolle had Erik Israelsson een basisplaats in de spits en verving Terrel Ondaan de geblesseerde Youness Mokhtar. In de beginfase had Vitesse veelvuldig de bal, maar tot gevaarlijke momenten leidde dat niet. Het was Zwolle dat na de eerste tien minuten beter in de wedstrijd kwam en de beste kansen kreeg. De grootste was voor Israelsson. Eerst was er een schitterende actie van Younes Namli, die zijn bewaker in de luren legde, vervolgens gaf hij de bal strak voor het doel. Israelsson kwam inglijden, maar de Zweed kon de bal niet in het doel krijgen. Later in die eerste helft waren er nog kansjes voor Mustafa Saymak (schot van afstand) en Israelsson (kopbal uit een voorzet van Bram van Polen), maar doelpunten leverde dit niet op. Vitesse kwam in die fase niet verder dan een schot van Bryan Linssen, dat maar net naast het Zwolse doel verdween.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Beide partijen, voor de wedstrijd de nummer drie en vier op de ranglijst, leken vooral niet te willen verliezen. Diederik Boer moest handelend optreden op een schot van Milot Rashica, waarbij hij de bal ook nog even losliet. Het leverde de thuisploeg niets op. Aan de andere kant was alleen Terrel Ondaan nog een keer gevaarlijk, maar ook dit leverde niets op. In de slotfase drong Vitesse nog wel aan, maar doelpunten zaten er deze middag niet in. Het levert Zwolle voor de vierde keer op rij een clean sheet op. Aanvoerder Bram van Polen kon leven met het punt. ,, Ik sta hier wel met een tevreden gevoel. Vitesse begon fel aan beide helften, maar dat pareerden we goed."

Over twee weken komt koploper PSV naar het MAC3PARK stadion. Er wordt zondag 19 november om 14.30 uur afgetrapt.  

Vitesse - PEC Zwolle 0-0.
Toeschouwers: 18.349
Scheidsrechter: Makkelie  

Opstellingen:
Vitesse: Pasveer, Dabo, Kashia, Miazga, Buttner, Serero, Foor, Bruns (36. Mount), Rashica, Matavz, Linssen

PEC Zwolle: Boer, Ehzibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Namli, Saymak, Ondaan (80. Karagounis), Israelsson (84. Nijland)