Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Vitesse

PEC Zwolle verliest in slotfase van Vitesse

PEC Zwolle is 2014 met een nederlaag begonnen. In de slotfase van het duel met Vitesse is het Patrick van Aanholt die de Arnhemmers drie punten bezorgt (1-2). ,,Voor rust verdiende Vitesse de punten. Na de rust wij, maar ik ben blij met hoe we vandaag speelden”, aldus trainer Ron Jans.

De wedstrijd kende een spectaculair eerste kwartier, met twee doelpunt en een gemiste strafschop. Al binnen drie minuten ontsnapte Christian Atsu aan de aandacht van de Zwollenaren. Hij schoot vervolgens prima binnen. Niet veel later scoorde Guyon Fernandez de gelijkmaker. Via Bram van Polen en Jesper Drost belandde de bal voor de voeten van Fernandez, die geplaatst binnenschoot. ,,Ja, dat was bewust zo. De keeper stond meer in de andere hoek.” Toch bleef Vitesse in die fase de bovenliggende partij. Lucas Piazon mocht vanaf elf meter aanleggen, maar Diederik Boer stopte de strafschop bekwaam. ,,Daarna kwamen wij beter in het spel”, vond trainer Jans. Het leverde wat kansen op voor Fernandez, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

In de tweede helft speelde Zwolle vol op de aanval, gesteund door het thuispubliek. Het leverde een aantal prima kansen op, vooral via vrije trappen en hoekschoppen. Die gingen allemaal net naast of over. ,,Maar je verwacht niet meer dat Vitesse nog scoort”, vertelde Fernandez, die na dik zeventig minuten naar de kant ging. In de laatste minuut van de officiële speeltijd gebeurde het toch. Linksback Patrick van Aanholt stoomde op naar voren en schoot binnen. ,,Voor rust verdiende Vitesse de punten, na rust wij, maar ik ben blij met hoe we vandaag speelden.”

Woensdag speelt PEC Zwolle in de kwartfinale van de beker tegen JVC Cuijk. De aftrap in het IJsseldelta stadion is om 18.45 uur.    

PEC Zwolle – Vitesse 1-2 (1-1).
Toeschouwers: 12.350
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Van Hintum, Drost, Karagounis (PEC Zwolle), Velthuizen, Kashia, Van Aanholt (Vitesse)

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich, Hiwat (63. Karagounis), Drost (83. Saymak), Thomas, Fernandez (73  Benson)

Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Propper, Atsu, Vejinovic, Ibarra, Chanturia (64. Labyad), Piazon

Scoreverloop:
3. Atsu 0-1
10. Fernandez 1-1
90. Van Aanholt 1-2

Bijzonderheid:
14. Piazon (Vitesse) mist strafschop