sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Vitesse - PEC Zwolle

PEC Zwolle onderuit in Arnhem

PEC Zwolle heeft op de vroege zondagmiddag niet weten te winnen in Arnhem. Vitesse is in eigen huis met 3-0 duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van trainer Ron Jans. ,,Vandaag hadden we het even niet", aldus Jans.

Zwolle begon in dezelfde formatie als een week geleden bij Ajax. Maar al vanaf het allereerste fluitsignaal liepen de Zwollenaren achter de feiten aan. Duels werden niet gewonnen, bovendien ging er in de opbouw het nodige mis. Toch kreeg de ploeg wel wat kansjes. Mateusz Klich zag zijn inzet gestopt worden door doelman Piet  Velthuizen. Vitesse kreeg ook kansen via Valeri Qazaishvili, maar ook dat leverde geen treffer op. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een ingooi belandde voor de voeten van Lucas Piazon, die prima binnenschoot. ,,Dit is even nieuw. Dit was gewoon slecht. Dat was de eerste keer sinds de voorbereiding. We hadden hier niets verdiend", vond Jans.

Direct na rust had Vitesse zelfs op 2-0 kunnen komen, maar Mike Havenaar kopte op de lat. Na een dik uur spelen kwam die stand toch op het scorebord, Kelvin Leerdam kopte uit een corner binnen. Het was het sein voor Zwolle om meer risico te nemen en de aanval te zoeken. Kansen die er kwamen werden echter niet benut. Zo kon Stef Nijland een voorzet van Guyon Fernandez net niet binnenwerken, terwijl Leroy Labylle een vrije schietkans recht op doelman Velthuizen schoot. In de slotfase scoorde opnieuw Piazon nog een keer en bezegelde daarmee de tweede Zwolse nederlaag op rij. Jans: ,,Dit was gewoon slecht. Dat was de eerste keer sinds de voorbereiding." ,,We liepen vanaf het begin achter de feiten aan", vond Bram van Polen. 

Woensdag speelt PEC Zwolle alweer. Er wordt voor de beker om 20.00 uur afgetrapt tegen Fortuna Sittard in het IJsseldelta Stadion. Zaterdag wacht voor de competitie een thuisduel tegen NAC Breda (20.45 uur).

Vitesse - PEC Zwolle 3-0 (1-0).
Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 15.002

Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Janssen, Qazaishvili, Propper (81. Santos), Ibarra, Havenaar, Piazon

PEC Zwolle:Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff (72. Labylle), Van Hintum, Mokotjo, Achenteh, Saymak (64. Gravenbeek), Klich, Nijland, Benson (46. Fernandez)

Scoreverloop:
35. Piazon 1-0
68. Leerdam 2-0
88. Piazon 3-0