sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sv Hatto Heim - PEC Zwolle

Het seizoen 2013-2014 is door PEC Zwolle zaterdagavond in stijl afgesloten. Aan de boorden van de IJssel werd de laatste oefenwedstrijd van het succesvol verlopen seizoen gespeeld tegen Hatto Heim, dat uitkomt in de derde klasse B van het zaterdagamateurvoetbal. De equipe van Ron Jans boekte er een 0-12 overwinning. 

De basiself bestond uit Kevin Begois, Giovanni Gravenbeek, Maikel van der Werff, Joost Broerse, Bart van Hintum, Mustafa Saymak, Stef Nijland, Thanasis Karagounis, Furdjel Narsingh, Guyon Fernandez en Denis Mahmudov. Het was Mahmudov die als eerste het net liet bollen op sportpark het Achterveen. Al in de derde minuut tekende de Macedoniër voor de 0-1. Na goed voorbereidend werk van Narsingh, stond de in de winterstop van Excelsior’31 overgekomen voorhoedespeler klaar om af te ronden. Door doelpunten van Karagounis en Nijland, na knap doorkoppen van Fernandez, kwam PEC Zwolle al binnen het kwartier op een 0-3 voorsprong. 

Hatto Heim, dat in de voorbereiding op dit seizoen nog met 0-15 werd verslagen door de Zwollenaren, moest na vijfentwintig minuten de vierde tegentreffer toestaan. Via de binnenkant van de paal rondde Mahmudov af. De thuisploeg had even later de pech dat Marc Plender de bal uit een scherpe voorzet van Van Hintum van richting veranderde. Hierdoor was ook keeper Gerrit van de Werfhorst uit positie, waarna de 0-5 een feit was. De honger naar doelpunten was echter nog niet gestild. Met zijn snelheid sneed Narsingh door de laatste linie van de Hattemmers, behield het overzicht en schonk Fernandez de kans om de zesde treffer aan te laten tekenen. Nijland bepaalde twee minuten later met zijn tweede treffer van de wedstrijd de ruststand op 0-7. 

In het tweede bedrijf liet doelpunt nummer acht niet lang op zich wachten. Geduldig werkte Saymak uit de rebound de 0-8 over de lijn. Nog voor het uur verstreek scoorde invaller Boris Rasevic het negende doelpunt voor PEC Zwolle. Pal na deze treffer kon het scorebord in de dubbele cijfers, toen Saymak een inworp van Van Hintum met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Na de tiende treffer leek de doelstelling behaald, waarna het tempo wat uit de wedstrijd ging. Enkele kansen dienden zich nog aan voor PEC Zwolle, maar deze werden niet benut. Hatto Heim kwam iets meer in de wedstrijd maar was niet in staat om het thuispubliek op het goed gevulde sportpark te laten juichen. PEC Zwolle kon dat nog wel twee keer doen. Het slotakkoord was aan spits Fred Benson. Hij zorgde vier minuten voor tijd voor de 0-11 en maakte met de 0-12 ook het laatste doelpunt van dit memorabele seizoen.

Wedstrijdstatistieken 
sv Hatto Heim – PEC Zwolle: 0-12 (0-7)

Scoreverloop 
‘3. Mahmudov 0-1 
’13. Karagounis 0-2 
’15. Nijland 0-3 
’26. Mahmudov 0-4 
’32. Plender e.d. 0-5 
‘40. Fernandez 0-6 
’42. Nijland 0-7 
’52. Saymak 0-8 
’58. Rasevic 0-9 
’61. Saymak 0-10 
‘86. Benson 0-11 
’90. Benson 0-12