Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag SV Dalfsen - PEC Zwolle

Zaterdagmiddag was PEC Zwolle te gast bij het 75-jarige SV Dalfsen. Op sportcomplex Gerner nam de selectie van 'Team Van 't Schip' het voor zo´n 2200 toeschouwers op tegen de jubilaris, die afgelopen seizoen promotie naar de zondag derde klasse wist af te dwingen. Het werd een eenvoudige wedstrijd voor Zwolle, dat met 0-8 zegevierde.

De Dalfsenaren kwamen de openingsfase nog zonder kleerscheuren door. Youness Mokhtar, Piotr Parzyszek en Erik Israelsson stichtten het nodige gevaar, maar keeper Mark Knol verweerde zich kranig en zag daarnaast twee inzetten net naast gaan. Na tien minuten brak Kingsley Ehizibue de ban, nadat Dirk Marcellis een afgeslagen hoekschop op spectaculaire wijze nieuw leven had ingeblazen. Een harde pegel van Ehizibue betekende de 0-1. Tien minuten na deze treffer zorgde Younes Namli met een droog schot voor de 0-2, waarna Israelsson net na het halve uur voor de 0-3 tekende. De kopgoal betekende de vierde treffer deze voorbereiding voor de speler die afgelopen seizoen bij zijn debuut tegen Sparta Rotterdam bij zijn eerste balbezit scoorde. Mustafa Saymak zorgde voor de 0-4. De credits gingen bij dit doelpunt naar Parzyszek die niet zelfzuchtig was en de bal opzij legde voor de middenvelder, die deze voorbereiding nog niet in actie kwam.   Vijf minuten na de assist kon Parzyszek dan zelf ook juichen met zijn eerste treffer in Zwolse dienst. Met een kopbal werd keeper Knol andermaal geklopt. Het mooiste doelpunt voor rust kwam op naam van Mokhtar. De vleugelaanvaller kwam rond de middenlijn in balbezit en gaf het speeltuig daarna niet meer af. Al slalommend tussen geel-rode shirts die niet op één hand te tellen waren, verschafte Mokhtar zich de ruimte om uit te halen. Het schot bleek voldoende voor de 0-6 ruststand.

Net als in de vorige wedstrijden tegen SC Genemuiden en HZVV wisselde John van 't Schip in de rust de nodige spelers. Alleen Mike Hauptmeijer, Erik Bakker en Namli bleven staan, al werden Bakker en Namli na een goed uur spelen alsnog ingeruild. In het tweede deel van het treffen tussen Dalfsen en Zwolle duurde het lang voordat de toeschouwers een goal konden bijschrijven. Ted van de Pavert wist met een bekeken schot elf minuten voor tijd de score op te voeren tot 0-7. Ook het slotakkoord was aan Van de Pavert, waardoor de Blauwvingers met een 0-8 zege van het Dalfser hoofdveld konden stappen.

De volgende oefenwedstrijd staat op de rol voor aanstaande dinsdag, 11 juli. Dan gaat PEC Zwolle op bezoek bij VVOG. Het duel tegen de ploeg uit Harderwijk, uitkomend in de Derde Divisie, begint om 19:30 uur.

SV Dalfsen - PEC Zwolle: 0-8 (0-6)    
Scheidsrechter:    dhr. Oosterkamp   
Gele kaarten:  -    

Opstellingen:     
PEC Zwolle:  Hauptmeijer, Ehizibue (46' Schenkeveld), Sandler (46' Van Looy), Marcellis (46' Van de Pavert), Van Polen (46'  Kvída ), Bakker (63' Van den Berg), Saymak (46' Reijnders), Israelsson (46' Van Wijnen), Namli (63' Van Putten), Parzyszek (46' El Idrissi), Mokhtar (46' Benschop).

SV Dalfsen:  Knol, Sloot, S. Jansen of Lorkeers, Pruik, Klarenbeek, Schurer, Kamphuis, Koedijk, Habers, Wiltvank, Huizing.

Scoreverloop:   11' Ehizibue 0-1, 22' Namli 0-2, 24' Israelsson 0-3, 34' Saymak 0-4, 39' Parzyszek 0-5, 42' Mokhtar 0-6, 79' Van de Pavert 0-7, 88' Van de Pavert 0-8.