sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

Met proefspeler Dirk Marcellis in de basis, trad PEC Zwolle vrijdagavond in Hattem aan voor het oefenduel met Sparta Rotterdam. De Blauwvingers bleken op het kunstgras sterker dan de tegenstander uit de Jupiler League en zegevierde met 3-1.

Er viel aanvankelijk weinig te beleven op het sportpark van Hatto Heim. PEC Zwolle maakte het spel, maar wist nauwelijks gaatjes te vinden in de hechte Sparta-defensie. De Kasteelclub speelde dan ook compact, met alleen spits Roland Bergkamp vooruit geschoven. Toch had Zwolle na een dik kwartier de score kunnen openen. Tot zijn eigen verbazing genoot Ben Rienstra veel vrijheid bij een indraaiende vrije trap van Bart van Hintum. De kopbal van de middenvelder scheerde maar net over het doel van keeper Ricardo Kieboom.

Diezelfde Kieboom zag na precies een half uur spelen hoe Zwolle een strafschop kreeg toegewezen. Jesper Drost viel op de achterlijn over de uitgestrekte armen van de doelverdediger, die met zijn protesten geen gehoor vond bij de arbitrage. Lars Veldwijk, deze voorbereiding al tweemaal trefzeker vanaf elf meter, zag zijn zachte inzet gekeerd worden. Drost bleek echter scherp en zette PEC Zwolle uit de rebound dan toch op voorsprong. Drost en Veldwijk kregen ieder nog een enorme kans om de score te verdubbelen maar faalden jammerlijk. Een kopbal van Michel Breuer uit een Spartaanse hoekschop vlak voor rust, was het eerste en enige wapenfeit van de Rotterdammers in de eerste helft.

Mustafa Saymak was het die de eerste kans namens PEC Zwolle noteerde in de tweede helft. Bij de tweede paal bleek Kieboom echter een prima antwoord te hebben op het harde schot van Saymak. Toch liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Een voorzet van Ryan Thomas werd in de 57ste minuut op fraaie wijze door Lars Veldwijk richting verre hoek gestuurd. Daarmee was de koek nog niet op. Amper twee minuten later schatte de spits een voorzet van Becker vanaf de andere kant op waarde en kopte dit maal via de grond raak: 3-0.

Nadat Ron Jans een aantal wissels doorvoerde kreeg Sparta een stafschop toegekend, maar net als voor rust was de nemer niet trefzeker. Boy de Jong keerde de inzet van Roland Bergkamp, die ook niet aan een rebound toekwam. Middels een schitterend genomen vrije trap van Huseyin Dogan redde Sparta Rotterdam een kwartier voor tijd nog wel de eer: 3-1.

EINDSTAND PEC Zwolle - Sparta Rotterdam: 3-1 (1-0). (30' Drost 1-0, 57' Veldwijk 2-0, 59' Veldwijk 3-0, 75' Dogan 3-1)

PEC Zwolle: PEC Zwolle: De Jong, Van Polen (61' Havertong), Marcellis (61' Schenkeveld), Lam (61' Van Looy), Van Hintum, Rienstra, Saymak (76' Buitenhuis), Becker (64' Ehizibue), Thomas (61'  Lazic), Drost  (46' Dekker), Veldwijk (61' Marinus).

Sparta Rotterdam: Kieboom (60' Korsmit), Breedijk (60' Floranus), Dougall (60' Klaver), Sanusi (60' Van der Stoep) Ketting (60' Neral), Breuer (60' Dumfries), Verhaar (60' Hiwat), Eisden (60' Dogan), Bergkamp (60' Voskamp), Van Moorsel (60' Stokkers), Brogno (60' Langedijk).