Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Rotterdam - PEC Zwolle

PEC Zwolle wint van Sparta

Ook in wedstrijd vier van de voorbereiding scoort PEC Zwolle meer doelpunten dan de tegenstander. Na de amateurs wint de ploeg van trainer Ron Jans in Hasselt met 2-1 van Sparta Rotterdam, dat uitkomt in de Jupiler League.

In het regenachtige Hasselt kwam PEC Zwolle na twintig minuten spelen op voorsprong. Eerst miste Sparta via Johan Voskamp een aardige kans, Diederik Boer redde tot twee keer toe bekwaam, in de tegenaanval sloeg Zwolle toe. Bram van Polen stuitte eerst nog op doelman Ricardo Kieboom, in de rebound schoot Stef Nijland beheerst raak.  

Na rust kwam Zwolle al snel op 2-0. Uit een hoekschop belandde de bal voor Denis Mahmudov, die de bal in het dak van het doel schoot. Niet veel later scoorde Sparta een prachtige aansluitingstreffer. Verdediger Aleksander Bjelica schoot vanaf een meter of dertig richting de kruising. Doelman Boy de Jong dook nog wel richting de hoek, maar de bal was onhoudbaar. In de slotfase miste Jesper Drost nog een strafschop, die versierd werd door Dimitrios Ferfelis. ,,Bij vlagen hebben we aardig gespeeld", constateerde trainer Ron Jans.

Sparta Rotterdam - PEC Zwolle 1-2 (0-1).

Opstelling:
PEC Zwolle: Boer (46. De Jong), Van Polen (46. Turan), Sainsbury (46. Pereira), Van Hintum, Rienstra (70. Rasevic), Thomas (46. Dekker), Saymak (46. Marinus), Drost, Mahmudov (60. Moro), Nijland (46. Ferfelis)

Scoreverloop:
20. Stef Nijland 0-1
55. Denis Mahmudov 0-2
60. Aleksander Bjelica 1-2