sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Praag - PEC Zwolle

Europees avontuur PEC Zwolle ten einde

Het Europese avontuur van PEC Zwolle is voorbij. Ondanks de Zwolse feestdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta Praag, lukt het de ploeg van trainer Ron Jans niet om te stunten. De Tsjechische topclub wint met 3-1.

In de eerste tien minuten zagen de tweeduizend Zwolse fans dat het mogelijk moest zijn om wat te doen aan de 1-1 stand die in Zwolle op de borden stond. Tomas Necid stond oog in oog met doelman David Bicik. De spits schoot echter recht in de handen van de doelman. Niet veel later ging ook een poging van Jesper Drost recht op Bicik af. Aan de andere kant bleek Sparta Praag geraffineerder. Ladislav Krejci kon na een mislukte interceptie eenvoudig binnenschieten. Vlak voor rust ging het fout in de Zwolse opbouw. Boiek Dockal kon, via Maikel van der Werff, scoren.

In de tweede helft probeerde Zwolle het wel. Het kwam ook wel enkele keren in de buurt van het doel van Bicik, maar een belangrijke aansluitingstreffer zat er niet in. Na een uur spelen besliste Praag het duel definitief. De bal werd niet goed uitverdedigd bij een hoekschop, verdediger Jakub Brabec stond klaar om het cadeautje uit te pakken. Drost en invaller Stef Nijland probeerden het allebei nog een keer, maar konden Bicik niet verontrusten. Invaller Soufian Moro kwam ook nog dichtbij met een volley. Nijland scoorde uiteindelijk toch via een benutte penalty. 

Zondag wacht voor PEC Zwolle alweer de competitie. In Breda wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen NAC Breda.

Sparta Praag – PEC Zwolle 3-1 (2-0)
Scheidsrechter: Levnikov (Rus)
Toeschouwers: 16.612

Opstellingen:
Sparta Praag: Bicik, Kaderabek, Kovac, Brabec, Costa, Marecek, Matejovsky, Dockal, Vacek (84. Konate), Krejci (89. Breznanik, Lafata (90+1. Nespor) 

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Sainsbury, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki (77. Dekker), Drost, Thomas (69. Moro), Necid (53, Nijland)

Scoreverloop:
10. Krejci 1-0
44. Dockal 2-0
62. Brabec 3-0
83. Nijland (strafschop) 3-1 

Gele kaarten:
Brabec, Matejovsky, Costa (Sparta Praag), Sainsbury (PEC Zwolle)