sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Heerenveen

PEC Zwolle verliest van Heerenveen

PEC Zwolle heeft de laatste thuiswedstrijd van 2013 verloren. In het IJsseldelta stadion was sc Heerenveen met 1-2 te sterk. Alfred Finnbogason is met twee treffers de beul voor de Zwollenaren. ,,We voetbalden wel, maar het houdt een beetje op bij de zestien", baalt trainer Ron Jans.

Met Mateusz Klich en Bram van Polen terug in de basiself begon Zwolle prima aan het duel. Het leverde wat kansen op, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren. Na ruim een half uur spelen deed Heerenveen dat wel. Na een Zwolse corner ging Luciano Slagveer er in de counter vandoor. Hij kwam in aanraking met doelman Diederik Boer. Genoeg voor scheidsrechter Jeroen Sanders om een strafschop te geven en Boer een gele kaart uit te delen. Alfred Finnbogason benutte het buitenkansje koel. "We hebben een keer een voorsprong nodig, dan moet de tegenstander komen en is er ruimte om te voetballen", baalde Van Polen.

Na rust kwam Zwolle snel op gelijke hoogte. Een fantastische vrije trap van Joost Broerse belandde in een keer in het doel. De gelijkmaker gaf de thuisploeg vleugels. Met het publiek erachter ging Zwolle op jacht naar de winst. Het overwicht leverde behalve balbezit weinig grote kansen op. "En zij hebben wel een aardige spits", constateerde Van Polen wrang. De aanvaller ontsnapte aan buitenspelval en scoorde beheerst de 1-2. In de slotfase gooide Zwolle alles op de aanval, maar genoeg voor een gelijkmaker was het niet. Na de goede resultaten in de beginfase verloor Zwolle nu voor de tweede keer op rij. "We hebben in de eerste seizoenshelft een huis gebouwd, maar zijn begonnen met het dak", stelde Jans beeldend.

Dinsdag komt PEC Zwolle voor de beker in actie. Excelsior is dan de tegenstander. Volgende week zaterdag is Feyenoord in Rotterdam de laatste tegenstander in de competitie voor de winterstop. Aftrap in De Kuip is om 20.45 uur.

PEC Zwolle - SC Heerenveen 1-2 (0-1).
Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Sanders

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Klich (68. Nijland), Hiwat (79. Rasevic), Drost (68. Gravenbeek), Thomas, Benson

Heerenveen:  Nordfeldt, Kum, Otigba, Kruijswijk, Dijks, Van den Berg, De Roon, Ziyech (82. Eikrem), Basacikoglu (89. Wildschut), Finnbogason, Slagveer (65. Van La Parra)

Scoreverloop:
32. Finnbogason (strafschop) 0-1
55. Broerse 1-1
69. Finnbogason 1-2