sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag SC Genemuiden - PEC Zwolle

Dinsdagavond heeft PEC Zwolle ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Genemuiden wist de equipe van Ron Jans tegen de plaatselijke hoofdklasser van trainer Hennie in 't  Hof met 1-4 te zegevieren.

Op het kunstgras van Genemuiden knalde PEC Zwolle uit de startblokken. Net als een week eerder tegen Hatto Heim, was het na drie minuten spelen al raak. Met een oogstrelende snoekduik, kopte Mustafa Saymak een voorzet op maat van Sheraldo Becker achter keeper Erwin Henniphof. Nadat ook Genemuiden een mogelijkheid had gehad, zorgde Lars Veldwijk met een schot van afstand voor de 0-2. 

Zwolle voerde de druk verder op en had via diezelfde Veldwijk op 0-3 moeten komen, ware het niet dat de kopbal van de huurling van Nottingham Forest net naast de verkeerde kant van de paal stuiterde. Toch zag Ron Jans zijn team op 0-3 komen. Sheraldo Becker bekroonde een prima eerste helft met een treffer na goed voorbereidend werk van Jesper Drost. Een als bewust beoordeelde handsbal van Ben Rienstra werd door arbiter Paarhuis met een strafschop bestraft. Hierdoor kwam Genemuiden in de extra tijd van de eerste helft via voormalig Zwolle-speler Erik Rotman terug tot 1-3. 

Na rust een compleet ander PEC Zwolle. Zes nieuwe gezichten binnen de lijnen waaronder Thomas Lam, die in Hattem nog ontbrak en de uitblinkende Boban Lazic. Na een uur spelen bracht Emmanuel Mbende de 1-4 op het scorebord. Een vrije trap van Bart van Hintum leek eerst nog door de defensie van de thuisploeg te worden weggewerkt, maar Mbende stond op de juiste plaats. 

In het laatste kwartier, waarin Rotman een aantal spijkerharde overtredingen maakte op Kingsley Ehizibue, lukte het Zwolle niet de score verder op te voeren. Stef Nijland was nog wel twee keer dichtbij, maar wist het net niet te vinden. De thuisploeg kwam er helemaal niet meer aan te pas, waardoor het duel in een 1-4 zege eindigde.

EINDSTAND SC Genemuiden - PEC Zwolle: 1-4 (1-3). (4' Saymak 0-1, 21' Veldwijk 0-2, 40' Becker 0-3, 45+1' Rotman pen. 1-3, 60' Mbende 1-4) 

PEC Zwolle: Begois (46' De Jong), Van Polen (61' Lam), Schenkeveld (61' Havertong), Mbende (61' Buitenhuis), Van Hintum (61' Kvída), Saymak (61' Boni), Rienstra (46' Dekker), Becker (46' Ehizibue), Drost (46' Lazic/77' Koga), Veldwijk (46' Nijland), Thomas (46' Marinus).