Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Cambuur

Met een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur heeft PEC Zwolle zaterdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018 afgesloten. De Leeuwarders, die twee seizoenen terug degradeerden naar de Jupiler League en over twee weken aan de competitie beginnen, waren te gast in het MAC3PARK stadion, waar voor PEC Zwolle volgende week zondag al de competitie start. De generale repetitie werd door de Zwollenaren goed doorstaan. Na negentig minuten spelen stond er een 4-0 eindstand op het scorebord, waarmee de oefencampagne ongeslagen werd afgesloten. Dat stemde ook verdediger Dirk Marcellis tot tevredenheid. ,,Bij vlagen hebben we deze voorbereiding en vanavond goed gevoetbald, maar volgende week gaat het om het echie".

Na het beginsignaal van scheidsrechter Edwin van de Graaf en een aftastende openingsfase, nam PEC Zwolle het heft in handen. Dit resulteerde ook al vlot in de 1-0 van Ryan Thomas. Van ruim buiten het strafschopgebied plaatste de middenvelder de bal achter de kansloze Pieter Bos. De doelman van SC Cambuur kon tien minuten later voor de tweede maal de bal uit het net halen, vlak nadat Ricardo Kip met een schot net naast voor het eerste wapenfeit namens de bezoekers had gezorgd. Younes Namli stuurde Youness Mokhtar met een splijtende steekpass de diepte in en de 2-0 was een feit. Het werd zelfs nog 3-0 voor rust, toen Bos een ogenschijnlijk eenvoudige kopbal van Mustafa Saymak niet klemvast kreeg. Piotr Parzyszek stond op de juiste plek om met de punt van de schoen zijn treffer mee te pikken.

Een ongewijzigd PEC Zwolle ging na rust vrolijk verder met het op zoek gaan naar doelpunten. Geregeld werd de Cambuur-defensie dolgedraaid. Het wachten was op de 4-0 en deze treffer kwam er dan ook. Wederom kon Mokhtar de felicitaties in ontvangst nemen. Bij de tweede paal werkte de maker van de 2-0 de bal uit een voorzet van Kingsley Ehizibue opnieuw binnen. Ehizibue kreeg zelf ook nog de kans om op het scoreformulier te komen, maar Bos wist erger leed te voorkomen. Cambuur kwam in het restant van het duel maar tot twee serieuze schoten op doel. Melvin Peersman leek uit één van die schoten de eretreffer te maken, maar zag dat zijn volley uit een hoekschop op de doellijn door Diederik Boer werd gestopt.  

Volgende week zondag, 13 augustus start voor PEC Zwolle de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De aftrap in het MAC3PARK stadion is om 12.30 uur.

PEC Zwolle - SC Cambuur: 4-0 (3-0)   
Scheidsrechter:   dhr. Van de Graaf 
Gele kaarten:  -

Toeschouwers:

Opstellingen:    
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Saymak, Bakker, Thomas, Namli, Parzyszek en Mokhtar.

SC Cambuur: Bos, El Baad, Steenvoorden, Peersman, Schilder, Lilipaly, Boerlage (46' Daniels), Rosheuvel, Kip (46' Schils), Barto en Houtkoop (63' Mathieu).

Scoreverloop: 8' Thomas 1-0, 19' Mokhtar 2-0, 31' Parzyszek 3-0, 63' Mokhtar 4-0.

Benieuwd naar het fotoverslag? Daarvoor kan je terecht op Facebook.