sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag SC Cambuur - PEC Zwolle

PEC Zwolle verliest in Leeuwarden

PEC Zwolle heeft de eerste uitnederlaag van 2014 geïncasseerd. Cambuur is in het eigen stadion met 3-1 te sterk voor de ploeg van Ron Jans. ,,We waren zeker in de eerste helft kansloos”, baalt aanvoerder Bram van Polen.  

Zwolle keek al binnen tien minuten tegen een achterstand aan. Marcel Ritzmaier omspeelde Giovanni Gravenbeek en verschalkte met een listig balletje doelman Diederik Boer. Daar bleef het niet bij, Martijn Barto scoorde vlak voor rust de 2-0. ,,We hebben het laten afweten in de duels”, stelt Van Polen. In de tussentijd hadden de Friezen nog wat mogelijkheden, maar een grotere achterstand bleef Zwolle bespaard. Zelf kwam de ploeg van Jans niet verder dan een schotje van Guyon Fernandez, dat ruim over ging. ,,Cambuur heeft dik verdiend gewonnen. In de rust hebben we nog wat omgezet, maar we hebben hier kansloos verloren”, stelt Jans.  

Ook het inbrengen van Maikel van der Werff en Denis Mahmudov veranderde in de tweede helft niets. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en uit een corner scoorde Barto de 3-0. Pas in het laatste kwartier deed Zwolle iets terug. Een afstandsschot van Mateusz Klich redde de Zwolse eer. Het had zelfs nog spannend kunnen worden, maar Jesper Drost schoot de bal voorlangs. ,,Ik garandeer dat we volgende week tegen Heracles Almelo beter zullen spelen, maar dat is ook niet zo moeilijk”, constateert Jans.  

Komende zaterdag speelt PEC een thuiswedstrijd. Heracles Almelo is om 19.45 uur de tegenstander.  

Cambuur – PEC Zwolle 3-1 (2-0).  
Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 9.739
Gele kaarten: Lukoki, El Makrini (Cambuur), Broerse, Van Polen, Karagounis (PEC Zwolle) 

Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Bakker (83. Van Moorsel), Ritzmaier, Lukoki (73. Schepers), Barto (90. Christovao), Manu

PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek (46. Van der Werff, Van Polen, Broerse (73. Pereira), Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis, Saymak, Thomas, Fernandez (46. Mahmudov)

Scoreverloop:
9. Ritzmaier 1-0
40. Barto 2-0
51. Barto 3-0