sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Cambuur

PEC Zwolle koploper van de eredivisie. Na vier speelrondes in de competitie is het historische feit daar. SC Cambuur wordt in eigen huis met 2-0 verslagen door doelpunten van Guyon Fernandez en Rochdi Achenteh (strafschop). ,,We hebben absoluut verdiend gewonnen", glundert trainer Ron Jans na afloop.

In dezelfde opstelling als de laatste weken begon Zwolle voortvarend aan de wedstrijd. Binnen het half uur was Fred Benson twee keer dichtbij een doelpunt. Eerst ging zijn lob over het doel van Cambuur-goalie Leonard Nienhuis, later stuitte hij op Nienhuis na een goede loopactie. De thuisploeg controleerde daarna het spel wel, al was het niet zo flitsend als de laatste weken. Cambuur was via Martijn Barto gevaarlijk, op het moment dat Zwolle met negen/tien man op het veld stond. Bram van Polen Kamohelo Mokotjo botsten tegen elkaar op, met een pijnlijk oog en wat hechtingen tot gevolg. ,,We waren wel wat slordig", vond aanvoerder Van Polen.

Ook na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij. Via invaller Guyon Fernandez opende Zwolle na een zeventig minuten de score. Het schot van Van Polen werd door Nienhuis richting de hoek getikt, waarna de Zwolse invaller opnieuw trefzeker was. In de slotfase besliste Achenteh het duel vanaf de stip, nadat Jesper Drost in het strafschopgebied gevloerd werd. En dus zong de aanhang over de koppositie en Europees voetbal. ,,Ik ga teletekst wel ff opzoeken", aldus Van Polen.

Volgende week zondag staat de volgende thuisprogramma op het programma. In eigen huis is FC Utrecht om 14.30 uur de tegenstander. Informatie over de kaartverkoop vind je hier.