Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Royal Mouscron Péruwelz - PEC Zwolle

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Mouscron

Onder zomerse omstandigheden heeft PEC Zwolle gelijkgespeeld tegen Royal Mouscron Péruwelz. De Belgisch promovendus nam in Wezep al snel een voorsprong, maar dankzij Mustafa Saymak stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op de borden. ,,Dit was de minste wedstrijd van onze kant tot dusverre", constateert trainer Ron Jans.

Zwolle keek in Wezep, waar de zon volop scheen, al snel tegen een achterstand aan. Een indraaiende vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt door Benjamin Delacourt. De ploeg van trainer Jans speelde gedurende de eerste helft een aantal prima aanvallen bij elkaar, maar het duurde tot vlak voor rust voordat de gelijkmaker viel. Na wat geklungel bij de Belgen achterin, kon Denis Mahmudov Mustafa Saymak in stelling brengen. 

Na rust was invaller Dimitrios Ferfelis dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal, uit een voorzet van Ben Rienstra, ging maar net over het doel van Mouscroun. Aan de andere kant keerde Zwolle-doelman Boy de Jong tot twee keer toe een inzet van Nolan Mbemba. Een kwartier voor tijd maakte nieuweling Nikos Ioannidis zijn opwachting binnen de lijnen. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Zwolle voor het eerst in deze voorbereiding een wedstrijd niet winnend afsloot.

Komende vrijdag staat in Nieuwleusen het duel met PAOK Saloniki op het programma. Op het veld van USV wordt er om 19.00 uur afgetrapt.

Royal Mouscron Péruwelz - PEC Zwolle 1-1 (1-1).

Opstelling: Boer (46. De Jong), Van Polen (72. Turan), Rienstra, Broerse (72. Pereira), Van Hintum (62. Labylle), Drost (76. Rasevic), Dekker (46. Sainsbury), Karagounis (46. Thomas), Saymak, Mahmudov (46. Moro), Nijland (46. Ferfelis, 76. Ioannidis)

Scoreverloop:
2. Benjamin Delacourt 1-0
42. Mustafa Saymak 1-1