sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Roda JC

PEC Zwolle verslaat Roda JC

Voor de tweede week op rij wint PEC Zwolle van een concurrent. Na NAC Breda is ditmaal Roda JC het slachtoffer (3-1). ,,Wat een zenuwenpot", verzucht trainer Ron Jans als hij door de catacomben wandelt.

Zwolle begon prima aan de wedstrijd. Met Thanasis Karagounis, die voor het eerst in de basis begon, als belangrijkste blikvanger. Het leverde enkele gevaarlijke momenten op. Bij de eerste de beste grote kans was het direct raak. Een corner van Mateusz Klich belandde via Maikel van der Werff en Joost Broerse voor de voeten van Ryan Thomas, die scoorde. ,,We hadden in die fase het goed staan", vond trainer Jans. Roda werd tegen het einde van de eerste helft wel gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer.

Aan het begin van de tweede helft was het Roda dat de bovenliggende partij was. Het leverde na een uur spelen ook de gelijkmaker op. Mitchell Donald scoorde uit een counter, terwijl Darryl Lachman geblesseerd op de grond lag. Een kwartier voor tijd was Roda in mineur, toen Ryan Thomas een penalty meekreeg. Bart Biemans liep hem volgens scheidsrechter Kuipers tegen de grond. ,,Ik had ook geen strafschop gegeven, maar wel een vrije trap vlak voor de 1-1, toen Lachman geblesseerd op het veld lag", vond Jans. Met veel kunst- en vliegwerk bleef Zwolle op de been, waarna Fred Benson in de blessuretijd het duel besliste. Een opsteker van jewelste voor Zwolle en Karagounis, die genoten had. ,,Het publiek was fantastisch. Ze bleven achter ons staan."

Komende donderdag speelt PEC Zwolle om 18.45 uur in en tegen FC Utrecht. Volgende week zondag is Ajax (14.30 uur) de tegenstander in het IJsseldelta stadion.

PEC Zwolle - Roda JC 3-1 (1-0).
Toeschouwers: 12.220
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Klich (PEC Zwolle), Biemans, Paulissen (Roda JC) 

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (46. Lachman, 67. Gravenbeek), Broerse, Van Hintum, Klich, Mokotjo, Thomas, Saymak (73. Benson), Fernandez

Roda JC: Kurto, Monteyne (88. Ramos), Biemans, Luijckx, Van Peppen, Sutchuin Djoum, Donald, Kali, Paulissen (81. Hocher), Skurtaj (64. Pluim), Hupperts

Scoreverloop:
19. Thomas 1-0
62. Donald 1-1
77. Fernandez (strafschop) 2-1
92. Benson 3-1