sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Roda JC - PEC Zwolle

PEC Zwolle wint niet van negental Roda JC

PEC Zwolle is er in Kerkrade niet in geslaagd om Roda JC te verslaan. Het 0-0 gelijkspelde zorgt niet voor blijdschap, want Zwolle speelde ruim een uur tegen tien man na een rode kaart voor Roly Bonevacia. Bovendien moest in de slotfase ook Roda-invaller Frank Demouge met rood naar de kant. De wedstrijd werd zelfs even gestaakt. Doelpunten en drie punten leverde het Zwolle niet op. ,,Ik heb hier een vervelend gevoel aan overgehouden. Ik was liever thuisgebleven", vertelt trainer Ron Jans na afloop.

Met Fred Benson terug in de spits begon Zwolle vrij aardig. Na die fase was het Roda dat meer grip op de wedstrijd kreeg, zonder echt grote kansen. Een schot vaTot de actie van Darryl Lachman. De centrale verdediger van Zwolle begon aan een aardige rush, maar werd op de rand van het strafschopgebied aangetikt door Bonevacia. Arbiter Higler vond het een rode kaart en een strafschop waard. ,,Dan is in feite de wedstrijd kapot", vond Jans. Rochdi Achenteh schoot de strafschop naast. In de resterende minuten voor de rust waren er wel wat Zwolse kansjes, maar die gingen er niet in.

Ook na rust was Zwolle logischerwijs de bovenliggende partij tegen het tiental van Roda. Schoten van onder meer Mateusz Klich en Mustafa Saymak gingen of naast of doelman Kurto redde bekwaam. Naarmate de tijd streek bleef Zwolle wel voetballen, maar tot grote kansen leidde het niet. ,,We waren alleen gevaarlijk van afstand, we hadden meer met voorzetten moeten doen", vond Darryl Lachman. In de slotfase moest Frank Demouge ook vertrekken met een rode kaart op zak, na een overtreding op de bloedende Joost Broerse. Daarop werd de wedstrijd een kwartier gestaakt, aangezien de fans van Roda lieten blijken dat ze het er niet mee eens waren. Toen de partij werd hervat was er nog een kopkans voor Saymak, maar opnieuw redde Kurto. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-0. ,,We hadden hier meer kunnen halen", constateerde ook Lachman.    

Volgende week zijn er wegens interlands geen competitiewedstrijden. Over twee weken speelt Zwolle thuis tegen ADO Den Haag. De aftrap op zondag 20 oktober is om 14.30 uur.

Roda JC - PEC Zwolle 0-0.
Scheidsrechter Higler
Toeschouwers. 14.406
Rode kaarten: 24. Bonevacia (Roda JC), 90. Demouge (Roda JC)

Opstellingen:
Roda JC: Kurto, Sutchuin, Biemans, Bonevacia, Van Peppen, Hupperts, Kali, Donald, Fledderus (83. Hocher), Pluim (63. Demouge), Nemeth (46. Luijckx)  

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Broerse (87. Hiwat), Van Hintum (46. Labylle), Achenteh, Mokotjo, Saymak, Klich, Nijland (64. Gravenbeek), Benson