sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag RKC Waalwijk - PEC Zwolle

PEC Zwolle meest tevreden met punt in Waalwijk

PEC Zwolle heeft op bezoek in Waalwijk een punt meegesnoept (1-1). RKC heeft de beste kansen gekregen, maar Zwolle repareert de achterstand via een treffer van Mateusz Klich. ,,Over negentig minuten gezien mogen wij het meest tevreden zijn met een punt”, stelt trainer Ron Jans.

Zwolle kon al binnen drie minuten tegen een achterstand aankijken. Darryl Lachman verspeelde de bal in de opbouw, Jean-David Beauguel kon richting het Zwolse doel gaan. Doelman Diederik Boer redde echter bekwaam. Dat deed hij in de eerste helft op schoten van onder meer Kenny Anderson. PEC Zwolle had via Ryan Thomas ook een grote mogelijkheid. De bal spatte bij zijn inzet uiteen op de lat. ,,Voor rust lieten wij veel te weinig zien. Het was een belabberde eerste helft”, stelt Jans.

Na rust opende RKC de score. Bij een Zwolse ingooi ging er wat mis, waardoor Daniel de Ridder met een fraai schot doelman Boer kon passeren. Al snel kwam de gelijkmaker van Matuesz Klich. Hij kon het halve veld oversteken, waarna hij met een geplaatst schot raak schoot. ,,Het enige positieve van de wedstrijd”, verzuchtte de Poolse middenvelder. In het restant was vooral RKC gevaarlijk, maar niemand bij die ploeg had het vizier op scherp staan. In de slotfase kon Fred Benson Zwolle zelfs nog naar de overwinning schieten, maar hij stuitte op doelman Arjan van Dijk.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de historische bekerfinale tegen Ajax. De aftrap op Eerste Paasdag in De Kuip is om 18.00 uur.

RKC Waalwijk – PEC Zwolle 1-1 (0-0).
Toeschouwers: 6671
Scheidsrechter: Vink
Gele kaarten: Amieux (RKC Waalwijk), Van Polen (PEC Zwolle) 

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Van Dijk, Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux, Sno, Anderson (80. Braber), Duits (75. Jungschlager), Castelen, Beauguel (46. De Ridder), Joachim

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Van Hintum, Saymak, Mokotjo, Drost, Klich (68. Gravenbeek), Thomas (46. Narsingh), Benson

Scoreverloop:
57. De Ridder 1-0
66. Klich 1-1