sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - RKC Waalwijk

PEC Zwolle vergeet te winnen van RKC

PEC Zwolle heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen RKC Waalwijk. En dat was zonde, zeker nadat Zwolle drie keer het aluminium raakte. ,,We speelden heel goed voor rust, dat was prachtig om te zien. We scoorden te weinig. Zeker Benson had moeten scoren", constateerde trainer Ron Jans.  

Met Bart van Hintum voor de geschorste Rochdi Achenteh begon Zwolle prima In de eerste helft raakte Zwolle lat (kopbal Darryl Lachman op de lat), paal (diepgestuurde Benson schoot buiten bereik van keeper Seda) en nogmaals de lat (Giovanni Hiwat schoot met links). Het leverde alleen geen treffers op en dat was zonde. Want de thuisploeg speelde prima, in een hoog tempo, wat dus een aantal grote kansen opleverde. In de slotminuut van de eerste helft was het toch raak. Een voorzet van Stef Nijland ging via Remy Amieux en Mustafa Saymak het doel in. ,,Dat was wel lekker", stelde Lachman.

Na rust ging het vrijwel direct mis. Aurelio Joachim scoorde de gelijkmaker. Daarna probeerde Zwolle manmoedig opnieuw op voorsprong te komen, maar dat offensief leverde niets op. ,,Mysterieus hoe we na de 1-1 ineens speelden. We probeerden nog wat om te zetten met Rasevic erbij, maar ook dat lukte niet", vertelde Jans. Het debuut van de jonge Boris Rasevic was het lichtpuntje van die tweede helft, waarin maar weinig gebeurde.

Volgende week zondag staat de IJsselderby op het programma. Om 14.30 uur wordt er in Deventer tegen Go Ahead Eagles afgetrapt.

PEC Zwolle - RKC Waalwijk 1-1 (1-0).
Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 12.140

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Thomas (46. Drost), Hiwat, Saymak, Nijland (75. Rasevic), Benson (87. Van Polen)

RKC Waalwijk: Seda, Apau, V Hoevelen, Gouano, Amieux, Duits, Sno (90. Van Mosselveld), Braber, Castelen (65. Anderson), Joachim, Schet (90+2. Beauguel)

Scoreverloop:
45. Saymak 1-0
51. Joachim 1-1