Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV - PEC Zwolle

PEC Zwolle pakt verdienstelijk punt in Eindhoven

PEC Zwolle heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan het bezoek aan PSV. In het Phillips Stadion eindigt de confrontatie in 1-1 door doelpunten van Jeffrey Bruma en Fred Benson. ,,Bij rust had ik het gevoel dat we voor hadden moeten staan", constateert trainer Ron Jans.

In het begin leek het een moeilijke avond te worden voor Zwolle. In minuut drie kon Jeffrey Bruma scoren uit een hoekschop. Een domper voor de gasten, maar dat betekende niet dat Zwolle het hoofd liet zakken. Met prima voetbal werd de schade al binnen het kwartier hersteld. Een goede aanval via Mustafa Saymak en Giovanni Hiwat belandde voor de voeten van Benson, die prima binnenschoot. In het restant van die eerste helft was Zwolle de bovenliggende partij. Met goed positiespel werd PSV aan het wankelen gebracht. De grootste kans was voor Saymak, die zijn afstandschot op de lat uiteen zag spatten. ,,Er had meer voor ons ingezeten in deze fase", stelde Benson. 

Na rust had Zwolle het wel moeilijker met de thuisploeg. PSV zette meer aan en kreeg ook kansen. Joost Broerse haalde een bal uit een hoekschop van de lijn. Ook gingen schoten van invaller Florian Jozefzoon er niet in. Leon ter Wielen redde een aantal keren bekwaam. Aan de andere kant was Zwolle gevaarlijk met Benson en later ook invaller Furdjel Narsingh. De Zwollenaren schoten echter naast. Vlak voor tijd werd het nog even billenknijpen, toen Benson zijn tweede gele kaart kreeg en dus van het veld moest. Toch hield Zwolle stand. ,,Dit is een verdienstelijke uitslag voor ons", stelde Jans tevreden vast.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle thuis. In het IJsseldelta stadion wordt om 12.30 uur afgetrapt.

PSV - PEC Zwolle 1-1 (1-1)
Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 33.100
Rode kaart: 84. Fred Benson (PEC Zwolle)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Ter Wielen, Gravenbeek (70. Van Hintum), Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Klich, Hiwat (79, Furdjel Narsingh), Saymak, Thomas (90. Van der Werff), Benson

PSV: Tyton, Brenet, Bruma, Rekik (64. Zanka), Willems, Schaars (18. Van Ooijen), Hiljemark, Maher, Luciano Narsingh, Locadia, Bakkali (52. Jozefzoon)

Scoreverloop:
3. Jeffrey Bruma 1-0
14. Fred Benson 1-1