Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PAOK Saloniki - PEC Zwolle

PEC Zwolle wint in boeiend duel van PAOK Saloniki

Twee jaar geleden eindigde PEC Zwolle versus PAOK Saloniki in de voorbereiding in een 4-1 overwinning voor de Grieken. Vanavond neemt Zwolle in een bloedheet Nieuwleusen een klein beetje revanche voor dat duel. Op het veld van USV is de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 te sterk voor PAOK, door doelpunten van Steven Fernandes Pereira en Jesper Drost.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne van een dag eerder, begon PEC Zwolle in de warmte prima aan het duel. Binnen twintig minuten waren er drie aardige aanvallen bij elkaar gespeeld. Zo stond Mustafa Saymak oog in oog met de Griekse doelman Asterios Giakoumis, die prima redde. Ook Jesper Drost stuitte op de goalie van PAOK, nadat Ryan Thomas hem de diepte had ingestuurd. Ook werd uit een hoekschop een bal van Steven Fernandes Pereira door de Grieken van de lijn gehaald. Vlak voor rust scoorde de opponenten uit Zuid-Europa echter. De Belg Maarten Martens stuude Nikolaos Spyropoulos weg, die de bal kon binnenschieten.

Na rust duurde het niet lang of PEC Zwolle had de achterstand al ongedaan gemaakt. Invaller Stef Nijland krulde de bal uit een vrije trap het strafschopgebied binnen. Pereira stond op de juiste plek om de bal koppend achter de doelman te krijgen. Ook de tweede vrije trap van Nijland sorteerde effect. De bal belandde op de onderkant van de lat, waarna Jesper Drost op de juiste plaats stond om Zwolle op voorsprong te zetten. De Grieken probeerden het daarna nog wel, maar Zwolle bleef redelijk eenvoudig op de been. Trainer Ron Jans was dan ook zeer tevreden. ,,Wij hebben er een zware trainingsweek in Dorwerth opzitten, maar we hebben het aardig goed gedaan."

Komende vrijdag staat de laatste oefenwedstrijd voor het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. In Duitsland wordt er om 19.00 uur afgetrapt tegen Hannover'96.

PAOK Saloniki - PEC Zwolle 1-2 (1-0).
Scheidsrechter:
Wiedemeijer 

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Pereira, Sainsbury, Van Hintum (75. Labylle), Mokotjo (63. Dekker), Rienstra, Saymak (46. Mahmudov/75. Ferfelis), Drost (75. Moro), Thomas (20. Karagounis), Ioannidis (46. Nijland)

Scoreverloop:
45. Spyropoulos 1-0
50. Pereira 1-1
63. Drost 1-2