sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Panathinaikos - PEC Zwolle

Aan het begin van de avond reisde de selectie naar het Apostolos Nikolaidis Stadion. Onder toeziend oog van zo’n 5.000 Griekse fans werd er om 21.00 uur lokale tijd afgetrapt.

De openingsfase van de wedstrijd was voor PEC Zwolle. Via Mustafa Saymak en Queensy Menig werden enkele kleine mogelijkheden bij elkaar gespeeld. Nadat de Blauwvingers waren uitgeraasd nam Panathinaikos het heft in handen. Echt grote kansen speelt de thuisploeg niet bij elkaar, maar er is wel een duidelijk veldoverwicht. Met 27 minuten op de klok, besluit middenvelder Cristian Ledesma van grote afstand uit te halen. Ondanks een uiterste krachtsinspanning van Mickey van der Hart verdwijnt de bal van zo’n dertig meter afstand perfect geplaatst in het doel. Daarmee is het hek van de dam. Panathinaikos ruikt bloed en zet de Zwollenaren onder druk. Nadat Mickey van der Hart de Zweedse spits Markus Berg van score afhoudt door in een één tegen één redding te brengen is het niet veel later toch raak. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggetrokken naar de Fins-international Robin Lod, die verwoestend uithaalt en het leer in het dak van het doel schiet. Vlak voor de rust lijken de Grieken het duel al te beslissen. Mubarak Wakaso schiet van buiten de zestien met uiterste precisie in het doel: 3-0.In de tweede helft komt PEC Zwolle wat beter voor de dag. Het team geeft nauwelijks kansen weg, maar weet daarentegen zelf ook weinig te creëren. Met 66 minuten op de klok prikt Markus Berg ook nog een doelpunt mee. De spits, in het verleden actief voor onder andere PSV en FC Groningen faalt nu niet oog in oog met Mickey van der Hart en ziet de bal binnen hobbelen. Ondanks de tussenstand vond er een kwartier voor tijd toch nog een mooi moment plaats in Athene. Ryan Thomas maakt na maandenlang blessureleed zijn opwachting binnen de lijnen als vervanger van Queensy Menig. Kansen worden er verder niet meer bij elkaar gespeeld, waarna PEC Zwolle met een ruime nederlaag aan de broek terugkeert naar het hotel. Donderdag reist de selectie in de middag weer terug naar Nederland.

Meer foto’s van de trip in Athene? Ga naar de Facebook-pagina van de club.

Wedstrijdstatistieken
Panathinaikos - PEC Zwolle 4-0 (3-0)

Scoreverloop:

'27 Ledesma 1-0
'37 Lod 2-0
'40 Wakaso 3-0
'66 Berg 4-0

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen ('79 Evre), Marcellis ('46 Sandler), Van de Pavert ('46 Van Looy), Warmerdam ('62 Schenkeveld), Brama ('82 Kvida), Saymak ('46 Karagounis), Ehizibue, Mokhtar, Menig ('74 Thomas) en Nijland ('46 Mastour).