Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - NEC

PEC Zwolle bereikt bekerfinale!

PC Zwolle gaat op 20 april naar De Kuip voor de bekerfinale. In de halve finale verslaat Zwolle vanavond N.E.C. in eigen huis (2-1). ,,Geweldig”, grijnst Jesper Drost.

In de eerste helft overheerste bij Zwolle en N.E.C de zenuwen. Pas na achttien minuten schoot de thuisploeg voor het eerst op doel, Joost Broerse schoot recht op Dennis Gentenaar af. Na een klein half uur spelen bracht Jesper Drost Zwolle ietwat gelukkig op voorsprong. Nadat Bart van Hintum zijn inzet tot twee keer toe gekraakt zag worden, schoot Jesper Drost met zijn rechterbeen de bal wel in het doel. De inzet werd nog van richting veranderd, waardoor Gentenaar er niet meer bij kon. Snel daarna kwamen de Nijmegenaren al weer terug Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk schoot Kevin Conboy de bal in het dak van het doel. Helaas voor de meeste toeschouwers in het volgepakte IJsseldelta stadion kon Diederik Boer er niet bij. Mateusz Klich had twee minuten voor rust nog een grote kans, maar zijn volley ging maar net over het doel van de Nijmegenaren.

Ook na rust was het duel meer spannend dan goed. Zwolle had een serie hoekschoppen vlak achter elkaar, maar echt gevaarlijk werd het niet. Tot vlak voor tijd Maikel van der Werff besloot uit te halen. Zijn uithaal ging via doelman Gentenaar in het doel, met een orkaan van gebrul tot gevolg. Het leidde tot tien spannende slotminuten, maar de thuisploeg hield stand. ,,Ik dacht, ik schiet maar eens”, vertelt de matchwinnaar met een grote lach.

Morgenavond wordt bekend of Ajax of AZ de tegenstander in de finale wordt. Komende zondag wacht ADO Den Haag in de hofstad (16.30 uur).

PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen 2-1 (1-1)
Toeschouwers: 10.800
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Boer (PEC Zwolle), Conboy, Nielsen (NEC)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich (87. Lachman), Karagounis, Drost, Thomas (73. Narsingh), Fernandez

N.E.C.: Gentenaar, Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy, Koolwijk, Conboy, Gravenberch (31. Foor, 70. Stefanik), Jahanbakhsh, Higdon, Hemlein (84. Castillion)

Scoreverloop:
29. Drost 1-0
37. Conboy 1-1
81. Van der Werff 2-1