sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - NEC

Spektakel levert PEC Zwolle een punt op

Zes doelpunten, eerlijk verdeeld over beide teams. Dat is de balans na het vermakelijke schouwspel tussen PEC Zwolle en N.E.C. Nijmegen (3-3). Tot twee keer toe in de wedstrijd weet Zwolle een voorsprong niet vast te houden. "Na tien minuten lopen we achteruit en krijgt N.E.C. het duel onder controle. Direct na rust krijg je al de 2-2 tegen", stelt trainer Ron Jans.

Zwolle begon prima aan de wedstrijd. Al binnen zeven minuten kon het publiek in het IJsseldelta stadion voor de eerste keer juichen. Mateusz Klich stuurde Guyon Fernandez diep, die doeltreffend uithaalde. De Nijmegenaren kwamen na het prima Zwolse begin beter in de wedstrijd en kregen ook kansen. Navarone Foor en Kevin Conboy konden echter niet scoren. Met een gelukje kon Klich zelfs voor 2-0 scoren. De vrije trap van de middenvelder dwarrelde zo maar het doel in. Vlak voor rust kwam N.E.C. terug in de wedstrijd. Søren Rieks poeierde de bal, na een afgeslagen bal, achter doelman Diederik Boer.

De mooiste treffer kwam echter op naam van Joost Broerse. Na een afvallende bal schoot de verdediger de bal fraai in de verre hoek. ,,Ik was wel weer op zoek naar zo'n moment", stelde Broerse. Het betekende de 3-2 voor Zwolle, omdat de Nijmegenaren direct na rust al voor de 2-2 zorgden. Michael Higdon was alert op een voorzet vanaf rechts. Ook ditmaal haalde de voorsprong het einde niet. Opnieuw was het Rieks, die scoorde voor de bezoekers. In de slotfase gingen beide ploeg nog voor de winst. Zo stuitte invaller Fred Benson op doelman Johnsson van N.E.C., maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week gaat PEC Zwolle op bezoek in Heerenveen. De aftrap is zaterdag om 19.45 uur.

PEC Zwolle - N.E.C. Nijmegen 3-3 (2-1).
Toeschouwers:
12.100
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Van Eijden, Stefanik (N.E.C.)

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis (56. Narsingh), Saymak (90. Gravenbeek), Thomas, Fernandez (71. Benson)

N.E.C. Nijmegen: Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Conboy, Koolwijk, Foor (65. Jantscher), Stefanik, Jahanbakhsh, Higdon, Rieks

Scoreverloop:
6. Fernandez 1-0
35. Klich 2-0
42. Rieks 2-1
46. Higdon 2-2
57. Broerse 3-2
69. Rieks 3-3