Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag NEC - PEC Zwolle

PEC Zwolle wint ook derde wedstrijd op rij

N.E.C. wordt met 1-5 verslagen in eigen huis. Zwolle blijft gedeeld koploper in de Eredivisie.

PEC Zwolle heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen wint de ploeg van trainer Ron Jans volkomen verdiend. Het wordt liefst 1-5 voor Zwolle. ,,Het is belangrijk dat je direct de eerste kans afmaakt. Dat hebben we gedaan", aldus trainer Jans.

Met dezelfde opstelling als een week geleden in Almelo had Zwolle het in het eerste kwartier best lastig met de thuisploeg. Er werd door de formatie van Alex Pastoor vroeg druk gezet, waarmee de gasten het lastig hadden. ,,We gingen directer, in één keer, spelen. Daardoor kwamen we beter in het spel", vond Jans. Bovendien waren de Blauwvingers dodelijk effectief. Jesper Drost opende net als in Almelo de score. In twee instanties kopte hij de bal achter doelman Kalle Johnson. Twee minuten later scoorde ook Kamohelo Mokotjo zijn doelpunt. Via Youness Mokhtar kwam de bal bij de Zuid-Afrikaan, die beheerst binnenschoot. Vlak voor rust was het Fred Benson die de stand naar 0-3 tilde, door met zijn borst een voorzet van Mokhtar binnen te werken. ,,We weten onze kwaliteiten, dat kwam er wel aardig uit", lachte de aangever van de 0-2 en de 0-3.

Aan het begin van de tweede helft gingen de gasten de verder met scoren. Benson en Mokhtar brachten binnen tien minuten de stand naar 0-5. ,,We zijn scherp begonnen aan het tweede bedrijf", stelde Mokhtar. ,,We leren snel. Na rust is het met tien minuten 0-5. Dan heb je de wedstrijd gewonnen", aldus trainer Jans. De rest van het tweede bedrijf kabbelde verder voort. Zwolle vond het met de comfortabele marge wel prima, terwijl N.E.C. niet veel kon uitrichten. Via Christoph Hemlein redde de thuisploeg nog wel de eer. In de slotminuut miste Michael Higdon nog een penalty, Kevin Begois redde prima.

Volgende week komt PEC Zwolle in actie in het eigen IJsseldeltastadion. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen promovendus SC Cambuur Leeuwarden.