sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag NAC Breda - PEC Zwolle

PEC Zwolle boekt belangrijke zege in Breda

PEC Zwolle heeft een belangrijke zege geboekt in Breda. Op bezoek bij NAC wint de ploeg van trainer Ron Jans met 1-2. Heel belangrijk, aangezien de laatste competitiezege dateert van 20 oktober 2013. ,,Ik kan je vertellen; dat was niet zo leuk. Dus dit is heel fijn", glundert trainer Ron Jans na afloop.

In de eerste helft speelde Zwolle tot halverwege de helft van NAC best redelijk. In de eindfase mankeerde het echter aan de juiste keuzes. Toch kreeg de ploeg van Jans kansen op doelpunten. Een vrije trap van Bart van Hintum ging recht op doelman Jelle ten Rouwelaar af. Guyon Fernandez draaide na een prima aanval goed weg, maar zijn schot ging net naast. De thuisploeg stelde daar bitter weinig tegenover, maar stond wel op voorsprong. Een vrije trap belandde plots voor Joey Suk, die de bal achter doelman Diederik Boer schoot. ,,Onvoorstelbaar dat we achter stonden bij rust. Wij waren minder slecht dan NAC", vond Jans.

In de tweede helft gooide Zwolle alle schroom van zich af. Het resulteerde in de snelle gelijkmaker. Kamohelo Mokotjo werd onderuit gehaald, Fernandez benutte de strafschop. ,,Lekker dat die zo snel viel", vertelde Mustafa Saymak. Hij was in de slotfase verantwoordelijk voor de winnende treffer. NAC drong in die fase meer aan, maar Zwolle scoorde. Een afstandsschot van Saymak was doelman Ten Rouwelaar te machtig. ,,Een zwabberbal, zat er mooi in", lachte de middenvelder. In de laatste minuten drong NAC aan, zonder echt gevaarlijk te worden. In de tegenstoot hadden de gasten de voorsprong kunnen uitbreiden, maar daar slaagde de ploeg van Jans niet in. Die vond het niet zo erg, gezien de drie belangrijke punten die er binnengehaald werden. ,,Best mooi om eens op een lelijke manier te winnen. Dat kunnen wij niet zo goed", lachte de Zwolse coach.

Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Roda JC is te gast in het IJsseldelta Stadion. De aftrap is om 19.45 uur. 

NAC Breda – PEC Zwolle 1-2 (1-0).
Toeschouwers: 18.150
Scheidsrechter: Higler

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg, Gilissen (79. Hooi), Suk, Hadouir (73. Tighadouini, Verbeek (66. Perica), Poepon, Sarpong

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Mokotjo, Saymak (88. Gravenbeek), Drost (46. Karagounis), Thomas (65. Mahmudov), Fernandez

Scoreverloop:
19. Suk 1-0
50. Fernandez (strafschop) 1-1
75. Saymak 1-2

Gele kaarten:
Klich (PEC Zwolle)