sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - NAC Breda

Doelpuntloos gelijkspel voor PEC Zwolle

PEC Zwolle is in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen NAC Breda. De Zwolse formatie was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar tot treffers kwam het niet. ,,NAC speelde voornamelijk afbraakvoetbal. Dat mag ook, maar ik ben blij dat ik trainer ben van PEC Zwolle en niet van NAC."

In de Zwolse basis opnieuw plaats voor Joost Broerse, net als midweeks tegen Fortuna Sittard. Mustafa Saymak stond ook weer op het veld, Giovanni Gravenbeek moest plaatsnemen op de bank. Zwolle begon aardig aan het duel, met onder meer een vlammend schot van Mateusz Klich. De Pool schoot prima in, maar voormalig Zwolle-goalie Jelle ten Rouwelaar redde prima. Ook kansjes voor Guyon Fernandez en Mustafa Saymak leverde niets op. Aan de andere kant gebeurde vrij weinig, NAC hield het beperkt tot tegenhouden.

AAn het begin van de tweede helft moest Guyon Fernandez geblesseerd het veld verlaten, Mimoun Eloisghiri mocht hem vervangen. ,,Heerlijk, dit is lekker." Het spelbeeld veranderde echter nauwelijks. NAC had wel wat kansjes, maar de thuisploeg had het meeste balbezit. Tot echt grote kansen leidde het niet. Een voorzet van Eloisghiri belandde in de handen van de keeper. Ondanks de massale aanmoedigingen van de Zwolse tribunes, leidde het niet tot een treffer. ,,Ik  ben heel blij bij PEC Zwolle. Als je kijkt hoe we speelden, ben ik tevreden, maar we hebben te weinig kansen gehad", concludeerde Jans.

Volgende week zaterdag wacht om 19.45 uur Roda JC in Kerkrade.   

PEC Zwolle - NAC Breda 0-0.
Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 11.100

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Broerse, Van der Werff, Achenteh, Mokotjo, Saymak (75. Labylle), Klich, Nijland, Fernandez (46. Eloisghiri)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Kwakman, Drost Van de Weg, Buijs, Seuntjens, Sarpong (90. Suk), Verbeek, Poepon (90. Perica), Lurling (76. Hooi)