sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Mersin Idman Yurdu

De ongeslagen status van PEC Zwolle in de voorbereiding duurt voort. Dinsdagavond werd ook van Mersin İdmanyurdu gewonnen. In Hattem ontdeed Zwolle zich simpel van de middenmoter uit de Turkse Süper Lig: 5-1.

Na elf minuten nam PEC Zwolle de leiding. Waar Lars Veldwijk eerst een handsbal van verdediger Ozaslan niet beloond zag worden met een strafschop, scoorde de aanvaller luttele seconden later. Bart van Hintum draaide de bal voor, waarna Veldwijk het leer in één keer op de pantoffel nam: 1-0. Linksback Wederson zorgde daarna voor het eerste gevaar namens de Turken. Een vrije trap van enorme afstand verdween maar net naast de kruising. Vervolgens kwam Zwolle weer gevaarlijk voor de dag. Jesper Drost was dichtbij 2-0, maar besloot in plaats van af te leggen op de geheel vrijstaande Ryan Thomas, voor eigen succes te gaan. Dit pakte niet goed uit, maar nog geen minuut later kon Drost alsnog juichen.
Slecht uitverdedigen van Mersin İdmanyurdu ging vooraf aan de 2-0. Drost pikte de bal op en krulde het leer met veel precisie achter keeper Nikolai Mihaylov. Spits Futacs had niet veel later de aansluitingstreffer moeten maken, maar zag dat Kevin Begois nog een antwoord had op zijn schot van dichtbij. In plaats van een tegentreffer te moeten incasseren, wist PEC Zwolle op slag van rust de score zelfs nog verder uit te bouwen. Sheraldo Becker bekroonde een solo met een doelpunt. Tergend langzaam, rolde de bal via de voet van de Ajax-huurling in de verre hoek: 3-0.

Na rust gebeurde er lange tijd niets. Na ruim een uur deed Mersin wat terug. Een foutje van Bram van Polen werd door Nakoulma afgestraft: 3-1. PEC Zwolle had echter snel een antwoord terug. Ben Rienstra kopte raak uit een hoekschop en ook de 5-1 werd met het hoofd gescoord. Dit keer was het verdediger Ograk die zijn eigen doelman verschalkte. Ron Jans wisselde de gehele tweede helft door. Zo speelde onder andere de Braziliaan Gustavo Hebling twintig minuten mee en stichtte Kingsley Ehizibue voorin gevaar. Na negentig minuten maakte arbiter Dennis Higler een einde aan de wedstrijd, waardoor de 5-1 op het scorebord ook de eindstand werd.

EINDSTAND PEC Zwolle - Mersin İdmanyurdu: 5-1 (3-0). (12' Veldwijk 1-0, 29' Drost 2-0, 45' Becker 3-0, 62' Nakoulma 3-1, 65' Rienstra 4-1, 72' Ograk e.d. 5-1)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam (46' Schenkeveld), Van Hintum (75' Havertong), Dekker (46' Rienstra), Saymak (68' Hebling), Becker, Drost (75' Buitenhuis), Thomas (68' Ehizibue), Veldwijk (60' Marinus).
Mersin İdmanyurdu: Mihaylov, Balci, Ozaslan, Mitrovic, Wederson, Kalili, Sadiku, Varol, Delibalta, Tita, Futacs.