Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Levante u.d.

PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. Tegen het Spaanse Levante UD kwam het geen moment in aanmerking voor de zege. Na negentig minuten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord.

Het was zaterdagmiddag in Hasselt net als elders in Nederland herfst. Op het wederom prachtige veld van Olympia’28, dat rond het middaguur nog gemaaid was en voor een groot deel bezaaid lag met takken en bladeren, begon de nummer 14 uit het voorbije Primera División-seizoen vol gas aan het duel. De Zwollenaren werden ver teruggedrongen op eigen helft. Onder aanvoering van captain Juanfran, deelde Levante ruim een half uur de lakens uit. In die tijd mocht Zwolle van geluk spreken dat het niet tegen een achterstand aanliep. Hoewel Levante ondanks het overwicht zelf nauwelijks kansen creëerde, was Ivan Lopez heel dichtbij de openingstreffer. Op de achterlijn schoot de rechtsback oog in oog met Kevin Begois echter strak voorlangs.

Waar doelman Rubén Iván Martinez nog geen één keer door een Zwollenaar in de ogen was gekeken, ging Levante door met aanvallen. Zeven minuten voor rust werden de Spanjaarden dan toch beloond. Nabil Ghilas bleef ijzig kalm, toen de aanvaller alleen voor de keeper werd gezet: 0-1. Pas daarna liet PEC Zwolle zich even zien. Een schot van grote afstand, gelost door Bart van Hintum, werd met de nodige moeite door Martinez gekeerd.

Na rust ging het vlak achter elkaar twee keer mis voor de Blauwvingers. Allereerst moest men de tweede tegentreffer incasseren. Andermaal was het Ghilas die het net liet bollen. Een nog veel grotere aderlating volgde toen Begois zich even later verstapte en moest laten vervangen. Met Boy de Jong onder de lat ging Zwolle op zoek naar de aansluiting met de Spaanse middenmoter, maar de geelhemden bleven druk uitoefenen op het Zwolse doel. Via Roger liep Levante zelfs nog uit naar 0-3.

Met het verstrijken van de laatste minuut wist PEC Zwolle dan toch nog de eer te redden. Ben Rienstra werd bij een Zwolse vrije trap naar de grond geduwd, waarop scheidsrechter Jochem Kamphuis Zwolle een strafschop toekende. Bram van Polen schoot hard en hoog raak, waarna het oefenduel met de ploeg uit Valencia ook direct ten einde was: 1-3.

EINDSTAND PEC Zwolle - Levante UD: 1-3 (0-1). (38' Ghilas 0-1, 48' Ghilas 0-2, 70' Roger, 90+1' Van Polen pen.)

PEC Zwolle: Begois (53' De Jong), Van Polen, Marcellis, Lam (63' Schenkeveld), Van Hintum, Rienstra, Saymak (81' Hebling), Becker (74'  Buitenhuis), Drost (81' Dekker), Lazic (46' Ehizibue), Veldwijk (74' Veldwijk).

Levante UD: Martinez, Ivan Lopez, Toño Garcia, Navarro, Simao, Camarasa, Verza, Juanfran, Casadesús, Jose Mari, Ghilas.