sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Kozakken Boys

Een verlenging was er voor nodig, maar PEC Zwolle heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. In eigen huis is Kozakken Boys een ware plaag voor de ploeg van trainer John van ’t Schip, maar in het extra half uur is het Erik Bakker die de thuisploeg naar de achtste finales van het bekertoernooi schiet: 3-2.

In een behoorlijk vol MAC3PARK stadion kwam Zwolle al snel op voorsprong. Ryan Thomas legde de bal met het hoofd terug op Younes Namli, die beheerst in de hoek schoot. Niet veel later ging een omhaal van Mustafa Saymak van dichtbij er bijna in, maar doelman Den Hartog redde nog knap. Ook was Namli dicht bij zijn tweede treffer van de avond (vrije trap op de bovenkant van de lat). Halverwege de eerste helft kwam Kozakken Boys brutaal voor het doel van doelman Mickey van der Hart. De sluitpost redde bekwaam op de inzet van Ahmed el Azzouti. In de tegenstoot verzuimde Youness Mokhtar om van dichtbij de 2-0 binnen te schieten. Daarna gebeurde er een hele tijd niets, tot Saymak vlak voor rust doelman Den Hartog van afstand weer eens op proef stelde.    

Aan het begin van de tweede helft gaf PEC Zwolle gas. Namli raakte met zijn inzet de lat, terwijl de kopbal van Parzyszek door een verdediger van de lijn werd gehaald. Dat Zwolle toen nog niet voor 2-0 had gezorgd, daarvan profiteerden de bezoekers, El Azzouti schoot de bal knap binnen. Het leverde een feest van jewelste op in het uitvak, met veel meegereisde fans uit Werkendam. Naarmate het duel vorderde, ging Kozakken Boys er meer in geloven. Tot echt grote kansen voor de ploeg van trainer Danny Buijs leidde dat niet, terwijl PEC Zwolle een aantal grote mogelijkheden miste. Kingsley Ehizibue schoot voor open doel over, terwijl Mokhtar een vrije trap maar net naast schoot. De opluchting in het Zwolse kamp was dan ook groot toen verdediger Philippe Sandler wel raak schoot uit een vrije trap. De ban leek daarmee gebroken. Piotr Parzyszek had daarna nog twee grote kansen op de definitieve beslissing, terwijl ook Ehizibue nog op doelman Den Hartog stuitte. Invaller Moreira kon daardoor vlak voor tijd nog bijna voor 2-2 zorgen, maar Ehzibue voorkwam dit met een sliding. Uit de daaropvolgende hoekschop ging de bal er alsnog bijzonder fraai in. Gwaeron Stout schoot de bal onhoudbaar raak, mede omdat de bal van richting werd veranderd. Het leverde een verlenging op en een half uur extra spanning.

In de eerste verlenging kreeg PEC Zwolle voldoende kansen op de 3-2. invaller Wouter Marinus stuitte op doelman Den Hartog, terwijl de keeper ook knap redding bracht op een kopbal van een andere invaller Terrel Ondaan. Ook raakte Ondaan niet veel later andermaal de lat met een poging van afstand. Vlak voor het verstrijken van de eerste verlenging werd Ryan Thomas neergelegd in het strafschopgebied. Erik Bakker benutte dit buitenkansje feilloos: 3-2.   In de tweede verlenging bleef het lang spannend, maar redde Van der Hart in de slotfase nog prima op een kopbal van de bezoekers. Uiteindelijk overheerste de opluchting bij de Zwolse aanhang, toen scheidsrechter Kooij affloot.

PEC Zwolle weet donderdagavond wie het in de volgende bekerronde treft.   Zaterdag speelt de thuisploeg andermaal een thuiswedstrijd. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen ADO Den Haag.    

PEC Zwolle - Kozakken Boys 3-2 nv (1-0, 2-2). 
Toeschouwers:  12.128 
Scheidsrechter:  Kooij 
Gele kaarten:  Thomas, Ehizibue, Marcellis (PEC Zwolle), Monteiro, Mendes Moreira, Agatowski (Kozakken Boys)   

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Sandler (92. Dekker), Freire, Van Polen (70. Marcellis), Bakker, Thomas, Namli (87. Ondaan), Saymak (61. Marinus), Mokhtar, Parzyszek   

Kozakken Boys: Den Hartog, Gaari, Pollemans, Jakoba, Van Ingen, Monteiro (81. Sönmez), Bot (108. Agatowski), Pires Tavares (75. Mendes Moreira), Stout, Ignacio, El Azzouti (81. Mulder)   

Scoreverloop:  
8. Namli 1-0 
52. El Azzouti 1-1 
77. Sandler 2-1 
89. Stout 2-2 
105. Bakker (strafschop) 3-2