sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - JVC Cuijk

PEC Zwolle opnieuw naar halve finale KNVB Beker

PEC Zwolle heeft voor de vierde keer in haar historie de halve finale van de KNVB Beker bereikt. De Zwolse formatie is in eigen huis veel te sterk voor de amateurs van JVC Cuijk (5-1). ,,We kregen precies wat we wilden en ook nog eens drie goals uit standaardsituaties. Het liep van een leien dakje", constateert trainer Ron Jans tevreden.

Al binnen drie minuten kwam Zwolle op voorsprong. Een vrije trap van Bart van Hintum dwarrelde vanaf de rechterkant zo in de verre hoek. Een prima begin voor de thuisploeg, dat de score na een dik kwartier verdubbelde. Fred Benson wilde een vrije trap van Mustafa Saymak verlengen, maar stuitte op een verdediger van JVC Cuijk. Maikel van der Werff schoot vervolgens met links binnen. ,,Hij zat er lekker in he", lachte hij. Ook de 3-0 kwam uit een dood spelmoment. Via doelman Joris van Gerwen ging de bal uit een hoekschop in het doel. En dat binnen twintig minuten."

Na rust zakte het Zwolse spelpeil. Er werden meer foutjes gemaakt, waardoor de amateurs van Cuijk gevaarlijk konden worden. De ploeg van Hans Kraay Jr. en Piet de Kruif werd fanatiek gesteund door circa tweeduizend fans uit Cuijk. Halverwege de tweede helft leverde het de topklasser zelfs een eretreffer op. Een vrije trap van Kevin van Veen ging via de lat in het doel. Het leidde tot een volksfeest bij de bezoekers. Niet veel later zorgde debutant Denis Mahmudov met de 5-1 voor het slotakkoord. Eerder had de aanvaller ook al voor de 4-0 gezorgd. Jans vond ook dat het spel in de tweede helft minder was. ,,Saymak zat in de rust al met zijn hoofd bij de loting. Ik ben benieuwd. We zijn weer een stap dichterbij, nog twee wedstrijden."

Komende zaterdag wacht eerst de competitie. PEC Zwolle gaat op bezoek bij NAC Breda. De aftrap is om 19.45 uur.

PEC Zwolle - JVC Cuijk 5-1 (3-0).
Toeschouwers: 6575
Scheidsrechter:
Kamphuis
Gele kaarten: Van der Werff (PEC Zwolle), Ozturk, Carmelia (JVC Cuijk)

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Moktojo, Drost, Hiwat (66. Gravenbeek), Saymak, Thomas (46. Karagounis), Benson (46. Mahmudov)

JVC Cuijk: Van Gerwen, Carmelia, Dingil, Ritzen, Hattu, Özturk (79. Bouwmeester), Schaap, Prent, Fennebeumer (63. Latupeirissa), Ben-Ahmed (46. Schouten), Van Veen  

Scoreverloop:
3. Van Hintum 1-0
16. Van der Werff 2-0
20. Van Gerwen (eigen doelpunt) 3-0
60. Mahmudov 4-0
70. Van Veen 4-1
78. Mahmudov 5-1